«Παρά θιν’ αλός»

Από το 2015 το Παρα θιν αλός έχει καταστεί ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ που στεγάζει όλα τα είδη της μουσικής αλλά και της μουσικής δημιουργίας. Η μουσική πρωτοπορία, η δημιουργία αλλά και η παράδοση, τα συμφωνικά έργα και οι μεγάλοι καλλιτέχνες συναντούν το κοινό της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης σε μια πολυδιάστατη γιορτή της μουσικής.
Το πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα και το Κυβερνείο, δύο χώροι με ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά και διαχρονικών διεκδικήσεων από το δήμο Καλαμαριάς, θα φιλοξενήσουν τις περισσότερες από τις εκδηλώσεις του «Παρά θιν’ αλός», του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού του δήμου.
Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης η οποία συμπληρώνει αισίως 27 χρόνια ζωής, ανοίγει την προσεχή Τετάρτη 23 Αυγούστου με την εκδήλωση «Big BanD(G)!», μια συναυλία – σύμπραξη των Φιλαρμονικών Ορχηστρών των δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Εορδαίας και Καλαμαριάς.
Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πρώην πλατεία Δημαρχείου) όπου επίσης θα φιλοξενηθούν αρκετές από τις εκδηλώσεις του «Παρά θιν’ αλός». Η αυλαία των μουσικών εκδηλώσεων θα πέσει στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Κυβερνείο, με «συμφωνικό ροκ» από τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

You may also like...