Παράταση εικαστικής έκθεσης της Ιωάννας Ζηκίδου «Ά-τοπος μνήμη»

Παράταση εικαστικής έκθεσης της Ιωάννας Ζηκίδου «Ά-τοπος μνήμη»

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Δράμας «Ο Έβρος» ανακοινώνουν την παράταση της εικαστικής έκθεσης της Ιωάννας Ζηκίδου με τίτλο «Ά-τοπος μνήμη» στο ισόγειο του Ιστορικού Μουσείου λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού και ιδιαίτερα των σχολείων έως τις 3 Νοεμβρίου 2018. Την έκθεση επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης Βίκυ Κωνσταντινίδου. Η έκθεση αποτελεί έναν εικαστικό σχολιασμό του προσφυγικού ζητήματος από το παρελθόν στο παρόν με αφορμή τη συμπλήρωση 96 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης των Μουδανιών.
Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης της κας Ζηκίδου, το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης προτείνει εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο « Ύλη και Μνήμη» για μαθητές Στ΄ Δημοτικού και μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου- Λυκείου). Το πρόγραμμα, που σχεδίασε και θα υλοποιήσει η επιστημονική συνεργάτιδα του μουσείου Αγνή Λ. Καραγιάννη, έχει ως στόχο να δώσει τροφή για σκέψη και προβληματισμό στους συμμετέχοντες μαθητές. Σε ένα μουσειακό περιβάλλον, που φέρει μνήμες του παρελθόντος, οι μαθητές θα διερευνήσουν τα εκθέματα της έκθεσης και θα δημιουργήσουν τα δικά τους νοήματα μέσα από το πλέγμα του πολιτισμού, της γλώσσας, της παράδοσης, που συγκρατεί τους ανθρώπους σε μία θέση, σε ένα τόπο.
Οι μέρες και ώρες υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος θα οριστούν μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη σχεδιασμού στο τηλέφωνο 6936569950 και στο τηλέφωνο του μουσείου 2551028926.
Το βιογραφικό της Ιωάννας Ζηκίδου είναι διαθέσιμο στο artziki.blogspot.gr
Οι ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη έως Σάββατο 10:30-14:30.

You may also like...