Παράταση Έκθεσης και Παράλληλες Δράσεις στο ΕΜΣΤ

ΕΜΣΤ | ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

www.emst.gr

Παράταση της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα
μέχρι την Κυριακή 05/02/2017

& Παράλληλες δράσεις

Η έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα που εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του Μουσείου μαζί με το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, και είναι μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), παρατείνεται λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας για μια εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή 05/02/2017.

Η έκθεση είναι ένας θεωρητικός και οπτικός διάλογος, βασισμένος στην αναγκαιότητα της ουσιαστικής διαλεκτικής σχέσης μεταξύ ιδρυμάτων, με έργα καλλιτεχνών από τις συλλογές των δύο Μουσείων, περιλαμβάνει πάνω από 70 έργα και διαρθρώνεται σε 22 θεματικές. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στην Αμβέρσα στις 27 Απριλίου 2017 και θα παρουσιάζεται τμηματικά στους χώρους των περιοδικών εκθέσεων του M HKA.

Η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κοινού ήταν συγκινητική, καθώς μέχρι τώρα οι επισκέπτες της έκθεσης και των σχολείων έχουν ξεπεράσει τις 15.000, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται.

Το ΕΜΣΤ στον Τύπο
Το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου για το ΕΜΣΤ είναι μεγάλο και τοποθετεί το Μουσείο στις λίστες με τα πιο σημαντικά νέα Μουσεία και προορισμούς για το 2017.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Η έκθεση πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων, που ξεκίνησαν στις 19/01/2017 και συνεχίζονται μέχρι τις 05/02/2017:
Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ

Ματιές στο Βέλγιο
19/01/2017- 28/01/2017
Μεσοπάτωμα – Αίθουσα Προβολών ΕΜΣΤ

Το Ματιές στο Βέλγιο είναι ένα πρόγραμμα προβολών με έργα από Βέλγους καλλιτέχνες σε επιμέλεια του Ingo Starz & του Κωνσταντίνου Καρδακάρη σε συνεργασία με τον Αντρέα Σινέλ, επιμελητή και συντονιστή προγράμματος του Argos-Centre for Art and Media, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα.

Το πρόγραμμα αν και εστιάζει στο έργο μεμονωμένων καλλιτεχνών, παρουσιάζει μια γενική εικόνα της Βελγικής media art με επιλογή βίντεο και φιλμ μικρού μήκους που συνδέονται μέσα από την κοινή τους θεματολογία, τις σχέσεις μεταξύ των καλλιτεχνών και τον κοινό τόπο δημιουργίας.

Κάθε προβολή συνοδεύεται από παρουσίαση- συζήτηση.
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

ARGOS @ EMST
Το Σάββατο 28/01/2017 θα παρουσιαστούν έργα βέλγων καλλιτεχνών από τη συλλογή του Argos – Centre for Art and Media σε επιμέλεια του Αντρέα Σινέλ, επιμελητή και συντονιστή προγράμματος του Argos.

Περισσότερες πληροφορίες και όλο το Πρόγραμμα:

Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διευρυμένοι Διάλογοι
Διάρκεια: 19/01/2017 – 05/02/2017
Μεσοπάτωμα ΕΜΣΤ

Επιμέλεια: Γιάννης Βασταρδής, Τάκης Ζερδεβάς, Μαρίνα Τσέκου

Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση Διευρυμένοι Διάλογοι προέκυψε μέσα από δύο παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, τις οποίες το ΕΜΣΤ οργάνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα, σε συνεργασία με τη Σχολή Φωτογραφίας Focus και το Φωτογραφικό Εργαστήριο της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω.

Περισσότερες πληροφορίες:

Φωτογραφίες: Stephie Grape

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
Αθήνα, 117 43
Τηλ: 211 1019009, Φαξ: 211 1019111, email :pressoffice@emst.gr
Φυλλάδιο_Ματιές στο Βέλγιο.pdf
Φυλλάδιο_Διευρυμένοι Διάλογοι.pdf

You may also like...