Πανόραμα Ελληνικής Jazz στη Στέγη

9-11 Ιουνίου 2017 | Μικρή σκηνή | 21:00
H νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής πειραματίζεται με το mainstream, γκρουβάρει ακατάπαυστα και φτιάχνει μουσικά ηχοτοπία. Για 4η χρονιά ακούμε το μέλλον, εδώ και τώρα!
Η σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα αξιόλογα σχήματα και το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ – New Generation 4 παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα από αυτό το ενδιαφέρον δυναμικό, για τέταρτη χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου.
Ο Γιώργος Κωστόπουλος διερευνά τη σχέση του πειραματισμού με το mainstream, με ευφάνταστα αποτελέσματα χωρίς κλισέ και στερεότυπα. Οι Groove Elation Project… γκρουβάρουν ακατάπαυστα, αλλά με φαντασία και τόλμη. Ο Αντρέας Παπαγιαννακόπουλος, με το Leoforio του, φτιάχνει μουσικά ηχοτοπία που θέλουν να αποτυπώσουν τη «μνήμη» ενός βλέμματος μέσα από το τζάμι λεωφορείου σε ένα ταξίδι χωρίς τέλος…
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο Γιώργος Κωστόπουλος με το σεξτέτο του
Παρασκευή 9 Ιουνίου
Ο Γιώργος Κωστόπουλος, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολύ καλές μουσικές σπουδές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, έρχεται με το σεξτέτο του στη Στέγη, για να αποδείξει και ζωντανά αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς στο άκουσμα του πρώτου του δίσκου, Last Trip to the Moon, ότι δηλαδή ξέρει να κινείται, συνθετικά και σολιστικά, με άνεση και φαντασία τόσο στα βαθιά νερά της αφροαμερικανικής παράδοσης όσο και σε σύγχρονες μουσικές κατευθύνσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια στέρεα και γοητευτική ισορροπία ανάμεσα στο «παλιό» και το καινούριο, το κλασικό και το πειραματικό. Ένα εξόχως ενδιαφέρον και δημιουργικό σεξτέτο.
Συντελεστές
Γιώργος Κωστόπουλος: κοντραμπάσο
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο
Φίλιππος Παππάς: σαξόφωνο
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο
Θοδωρής Κότσυφας: κιθάρα
Βασίλης Ποδαράς: ντραμς
Groove Elation Project
Σάββατο 10 Ιουνίου
Το σχήμα των Groove Elation Project αποτελεί μια καινούρια πρόταση στο χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής. Πρόκειται για ένα μείγμα στοιχείων nu-jazz, latin, future funk και electro, μέσα από ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και φρέσκο ήχο που ξαφνιάζει ευχάριστα το αυτί του ακροατή. Οραματιστές του πρότζεκτ, αλλά και δημιουργοί των πρωτότυπων συνθέσεων του, είναι ο Γιώργος Μουτάφης (όργανο, συνθέσεις, παραγωγή, ενορχήστρωση) και η Κυριακή Βιδάλη (ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις, παραγωγή). Το σχήμα, που δείχνει «γεννημένο» για συναυλίες, έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο με τίτλο Between Realities.
Συντελεστές
Αντώνης Ανδρέου: τρομπόνι
Βαγγέλης Κοτζάμπασης: τύμπανα
Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα
Γιάννης Παπαναστασίου: σαξόφωνο
Βαγγέλης Παρασκευαΐδης: βιμπράφωνο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: κρουστά
Παναγιώτης Μπουραζάνης: μπάσο
Σε ορισμένα από τα κομμάτια συμμετέχει και η τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα
“Leoforio” / Andreas Papagiannakopoulos
Κυριακή 11 Ιουνίου
Το Leoforio είναι το προσωπικό πρότζεκτ του κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου, το οποίο δημιούργησε παρέα με τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα και τον Κωνσταντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις του Παπαγιαννακόπουλου, με βασικές επιρροές από την αμερικανική και ευρωπαϊκή τζαζ, καθώς και από την ηλεκτρονική και ψυχεδελική μουσική.
Το Leoforio είναι το όχημα στο οποίο επιβιβάζονται οι τρεις μουσικοί αναζητώντας νέες διαδρομές έκφρασης, ενώ παράλληλα αυτοσχεδιάζουν δημιουργώντας μουσική για ένα ταξίδι σε πολλά και διαφορετικά ηχοτοπία.
Ο ίδιος ο Παπαγιαννακόπουλος επισημαίνει: «Πριν από περίπου πέντε χρόνια, βρέθηκε στα χέρια μου η φωτογραφία του εξωφύλλου, του (εκτός των άλλων) φωτογράφου Αντώνη Ζήβα. Αυτή η φωτογραφία ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ένα μουσικό τρίο (κιθάρα, κοντραμπάσο, τύμπανα) και, κάτω από τον τίτλο Leoforio, να δουλέψουμε ομαδικά προσωπικές μου συνθέσεις. Οι συνθέσεις του project Leoforio έχουν ως σημείο αναφοράς τον jazz ήχο, με επιρροές από τη rock και ψυχεδελική μουσική.»
Συντελεστές
Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος: κιθάρα
Κωνσταντίνος Μάνος: κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου: τύμπανα
Συμμετέχουν ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο και η Μαρία Ψαθά στην απαγγελία/ερμηνεία
Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
9-11 Ιουνίου 2017
Μικρή σκηνή | 21:00
Εισιτήρια
Κανονικό: 7 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 7 €
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard & Diners.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
•    ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
•    IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου
Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

You may also like...