«ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪ ΓΚΟΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΖΟ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

PANTROLOGIMATAΗ Gingerale Productions & Υπέρ-θεαμάτων παραγωγές παρουσιάζει την κωμωδία του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» με τον Γιάννη Μπέζο την Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21.30 με Είσοδο 18€, Φοιτητικό – Πολυτέκνων – Μαθητικό 15€ και Παιδικό και Ανέργων 12€
Ένας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα.
Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.
Σαν γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τα πρόσωπά του φορτισμένα από τις συνήθειες της εποχής τους, που στην ουσία απέχουν ελάχιστα από τις σημερινές. Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα· στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα! Κι αυτό εντάσσεται στη λοξή του ματιά στον κόσμο. Έναν κόσμο δυσβάσταχτο για τον ίδιο και αστείο για εμάς.
Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά- Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου
Παίζουν:
Γιάννης Μπέζος Κατσκαριόφ, Ναταλία Τσαλίκη Φιόκλα, Χρήστος Λούλης Πoτκαλιόσιν,Τάσος Γιαννόπουλος Ζεβάκιν, Κώστας Μπερικόπουλος Ανούτσκιν, Δημήτρης Δεγαϊτης Στραπατσάδας, Κατερίνα Λυπηρίδου Αγάφια, Σύρμω Κεκέ Αρίνα, Παναγιώτης Κατσώλης Στεπάν, Σταρικόφ, Όλγα Ιωσηφίδου Ντουνιάσκα.

 

You may also like...