«Παντρέψου με» Προβολή ντοκιμαντέρ

«Παντρέψου με» Προβολή ντοκιμαντέρ
—————————————————————————————————————–
Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, 20:30
Χώρος: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη
Μια συνεργασία του Goethe-Institut Athen με την ομάδα Docutrance (
www.facebook.com/docutrance), η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα από νέους κινηματογραφιστές και θεωρητικούς του κινηματογράφου με σκοπό να διερευνήσει το δημιουργικό και πρωτοποριακό κομμάτι της τέχνης του διεθνούς ντοκιμαντέρ, διοργανώνοντας προβολές, συζητήσεις και εργαστήρια.
«Παντρέψου με» (2002-3, 105´)
Ντοκιμαντέρ των Uli Gaulke και
Jeannette Eggert
Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κούβα ο Γερμανός Erik γνωρίζει την όμορφη μιγάδα Gladis. Ο έρωτάς τους είναι κεραυνοβόλος. Παντρεύονται. Η Gladis και ο οκτάχρονος γιος της αφήνουν πίσω τους το τροπικό νησί τους και γεμάτοι ελπίδα, περιέργεια, αλλά και γλυκό πόνο, ακολουθούν τον Erik στο Αμβούργο. Εκεί ξεκινά για τους τρεις τους μια ζωή όλο εκπλήξεις και αντιπαραθέσεις, άλλοτε με κωμικά κι άλλοτε με συναρπαστικά γεγονότα.
Ένα πρωτότυπο, σπιρτόζικο και με αίσθηση πραγματικότητας ντοκιμαντέρ για το «αφήνω έναν τόπο» και «φτάνω σ’ έναν άλλον», για τη διαμάχη των δυο φύλων και τη σύγκρουση δυο διαφορετικών πολιτισμών.
Σε πρώτη παγκόσμια η ταινία παρουσιάστηκε στο
Forum της Μπερλινάλε 2003, όπου και βρήκε ενθουσιώδη υποδοχή, και στη συνέχεια έκανε αξιόλογη καριέρα τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και σε διεθνή φεστιβάλ, όπως π.χ. στο Karlovy Vary IFF, 2003, Τσεχία, Arhus IFF, 2003, Δανία, Brisbane FF, 2003, Αυστραλία, Margaret Mead Film and Video Festival New York, 2004.
Σε γερμανική και ισπανική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους
Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: Βίκυ Τραχανή, Τηλ. 210 3661 043

www.goethe.de/athen

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...