Πανταζής Τσέλιος “Αλληγορίες”

allllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllΠΑΝΤΑΖΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ “ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ” Ατομική έκθεση χαρακτικής στην IANOS Αίθουσα Τέχνης Εγκαίνια: 20 Οκτωβρίου 2015, στις 20.30 Διάρκεια: 20 Οκτωβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2015 Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού Η IANOS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει τον ταλαντούχο νέο ζωγράφο και χαράκτη Πανταζή Τσέλιο στην πρώτη του ατομική έκθεση “Αλληγορίες”, με χαρακτικά έργα και τρία αυθεντικά χειροποίητα βιβλία (Η Ωδή του Χρόνου, Κερυνίτης έλαφος και Συλλογή οκτώ χαρακτικών). Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 στις 20:30 και θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου. Τα έργα του Πανταζή Τσέλιου αφορμόνται από έννοιες και ερωτήματα που σχετίζονται με τη ροή του χρόνου, τη γέννηση, τον κύκλο της ζωής και της δημιουργίας, καθώς και αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη συμπεριφορά και τις σχέσεις των ανθρώπων. Ως δημιουργικά “εργαλεία” χρησιμοποιούνται συχνά η αλληγορία, οι μεταφορές και οι παραλληλισμοί εννοιών, όπου μέσα από συνθέσεις συμβόλων παρατίθεται ένα δεδομένο. Συχνή είναι επίσης η χρήση απλών μύθων ή ποιημάτων, όπου σε δεύτερη πιο ενδελεχή ανάγνωση και αποκωδικοποίηση των μεταφορών και των συμβολισμών εμφανίζεται ένα πιο επίκαιρο και στοχευμένο σχόλιο. Με αυτό τον τρόπο, μέσα από έννοιες και αξίες που φαντάζουν στη σύγχρονη αντίληψη δεδομένες και παλαιές αισθητικά, επιχειρείται μια συμβολιστική επανεμφάνιση τους στην τέχνη και ειδικότερα στον κόσμο της τέχνης του βιβλίου.

Ο Πανταζής Ε. Τσέλιος γεννήθηκε το 1988 και κατάγεται από το Φουρνά της Ευρυτανίας. Το 2009 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από όπου αποφοίτησε το Σεπτέμβριο του 2015, από το Α΄ εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητές τους Γιάννη Γουρζή και Μιχάλη Αρφαρά. Έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σπουδών του εργαστηρίου γραφικών τεχνών και τέχνης του βιβλίου και τρία έτη σπουδών στο Γ΄ εργαστήριο ζωγραφικής με τους Μάριο Σπηλιόπουλο και Παντελή Χανδρή. Παρακολούθησε σεμινάριο και μαθήματα βιβλιοδεσίας στο εργαστήριο βιβλιοδεσιών του Μπάμπη Λέγγα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, ξεκινά τον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

Εγκαίνια: 20 Οκτωβρίου 2015, 20.30
Διάρκεια: 20 Οκτωβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2015

IANOS Αίθουσα Τέχνης
Αθήνα: Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 9:00 – 21:00, Σαβ: 9:00-20:00

Επικοινωνία
IANOS, Άννα Θεοδόση, 210 – 3217810, 6977605271, pr@ianos.gr

You may also like...