Πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια λειτουργίας της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκη

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια λειτουργίας της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκη

Πανηγυρική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από τη λειτουργία της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Ένα ποίημα για τη Βιβλιοθήκη», ποιητές, ποιήτριες και πεζογράφοι της πόλης θα αφιερώσουν ένα αγαπημένο τους έργο στη βιβλιοθήκη. Παράλληλα, μετά από σύντομη αναφορά στο ιστορικό της δημιουργίας της, θα προβληθεί οπτικό υλικό από τα 80 χρόνια λειτουργίας, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων σε Αίθουσα «Ντίνος Χριστιανόπουλος»

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης.

Ακόμη, από τις 10.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα λάβουν χώρα δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή φορέων και σχολικών ομάδων.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις σε όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης, ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά το Τμήμα Εφημερίδων, τη νεοϊδρυθείσα ξενόγλωσση συλλογή, τον τρόπο αναζήτησης βιβλίων και γενικότερα τη λειτουργία της. Η πρώτη ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 12.00 και η δεύτερη στις 17.00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2313 318593 (Κωνσταντίνος Βόγδανος).

You may also like...