• Χωρίς κατηγορία

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας ερασιτεχνικών θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς»

qcpawujewx569e520689ceeΤο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας ερασιτεχνικών θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» που έχει γίνει πλέον θεσμός στην Πατρινή αποκριά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για 8η μάλιστα συνεχή χρονιά.
Την διοργανωτική ευθύνη του διήμερου Φεστιβάλ έχει το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας». Το θεατρικό, σατιρικό φεστιβάλ του «Μώμου» που χαρίζει πάντα άφθονο γέλιο στους θεατές, τελεί και υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.).
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η φετινή διοργάνωση ήδη ετοιμάζεται, τα βίντεο των υποψηφίων θιάσων – ομάδων από όλη τη χώρα έχουν ήδη αποσταλεί για αξιολόγηση στην αρμόδια επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα επιλέξουν τα δέκα καλύτερα για να παρουσιαστούν τη δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ διεκδικώντας το βραβείο «Κοινού». Φέτος ο «Μώμος ο Πατρεύς» θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στο θέατρο Πάνθεον, στην οδό Δημ. Γούναρη όπως και πέρυσι.
Την πρώτη βραδιά, την Παρασκευή θα τιμηθεί η θεατρική ομάδα της Τρίπολης (είχε παρουσιάσει το δικό της θεατρικό σατιρικό δεκάλεπτο, πέρυσι στον «Μώμο»), η οποία αξίζει να τονιστεί πως συμπλήρωσε αισίως και γιορτάζει τα τριάντα χρόνια λειτουργίας της. Όπως διαβάσαμε, πρόκειται για την ομάδα που μεταλλάχθηκε από την “μαθητική θεατρική ομάδα” του 1ου Λυκείου, σε σωματείο με πλούσια προσφορά στην όμορφη πόλη της Τρίπολης, πρωτεύουσας του νομού Αρκαδίας.
Σκοπός της ομάδας ήταν και παραμένει η ανάπτυξη, καλλιέργεια, προβολή και διάδοση της τέχνης του θεάτρου. Με αφορμή τα 30χρονα της, ανέβασε και παρουσίασε το 59ο έργο της με τίτλο “Παρά δέκα τεσσαράκοντα” της κ. Δάλκου που είναι και η «ψυχή» της ομάδας της Τρίπολης. Στην Πάτρα πάντως και στον «Μώμο», όπως πληροφορηθήκαμε από τον Γιάννη Γεωργακάκη του «Ρεφενέ», τα μέλη της θεατρικής ομάδας της Τρίπολης θα έρθουν να παρουσιάσουν άλλο έργο, την ρομαντική ανάλαφρη κωμωδία του Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι».
Το 8ο Φεστιβάλ σάτιρας ερασιτεχνικών θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού 2016.
Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση

You may also like...