Πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ελασσόνας

Με τη συμμετοχή 88 Πολιτιστικών Συλλόγων, με 2.200 μικρούς χορευτές από 23 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, πραγματοποιείται στην Ελασσόνα το διήμερο 08 – 09 Απριλίου 2017 το 5ο Πανελλήνιου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών παιδικών εφηβικών χορευτικών συγκροτημάτων. Πρόκειται για το κορυφαίο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων στην Ελληνική Επικράτεια, το οποίο έχει ξεπεράσει προ πολλού τόσο τις εκτιμήσεις των διοργανωτών όσο και το ενδιαφέρον συλλόγων και φορέων.
Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, σε συμμετοχή συλλόγων και χορευτών, παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση όλου του κόσμου και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου.
Για δύο μέρες μικροί χορευτές από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της χώρας θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο, την αγάπη και το μεράκι τους για τον παραδοσιακό χορό και τον πολιτισμό γενικότερα. Στο χώρο της κεντρικής πλατείας Ελασσόνας αντιπροσωπευτικοί σύλλογοι και φορείς θα παρουσιάσουν με επιμέλεια, χάρη και οργάνωση το χορευτικό τους πρόγραμμα και θα προσφέρουν άπειρες στιγμές ικανοποίησης και ευχαρίστησης στο κοινό που θα τους παρακολουθήσει. Πλήθος ακουσμάτων θα πλημμυρίσουν το χώρο ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών στολών θα δημιουργήσει ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων.
Για τις ανάγκες του φεστιβάλ έχει στηθεί ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο σκηνικό το οποίο αποτελείται από τέσσερις εξέδρες, σε δύο επίπεδα, οι οποίες συνοδεύονται από χαρακτηριστικές εικόνες των περιοχών της ελληνικής υπαίθρου και πιο συγκεκριμένα των πετρόκτιστων Μακεδονικών αρχοντικών, της Αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής, του πλάτανου της πλατείας των χωριών της Ηπείρου, της γραφικότητας της Θράκης κ.α. Αυτά, σε συνδυασμό με τον ηχητικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και τελευταίας τεχνολογίας, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών των διοργανωτών.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας το διήμερο 08-09 Απριλίου 2017 με ώρα έναρξης την 17.00.|

Τσιμισκή 13 Ελασσόνα Ν.Λάρισας 41200
Τηλέφωνο: 25940 25132, 23848
Τηλεομοιοτυπία: 25940 25474, 29576

You may also like...