Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας ξεκίνησε το 2000 έπειτα από πρωτοβουλία και ενέργειες του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, που λειτουργούσε τότε υπό το διοικητικό πλαίσιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Π.Α.Ο.). Διεξάγεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας. Κατά περιπτώσεις (περιπτώσεις κακοκαιρίας) έχει πραγματοποιηθεί και στον ιδιωτικό κινηματογράφο “Αλέξανδρος”. Πλέον σε περίπτωση κακοκαιρίας πραγματοποιείται στο Θέατρο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”. Κύριος χρόνος διεξαγωγής είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου που μπορεί να περιλαμβάνει και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, 8 ημέρες (Κυριακή έως Κυριακή).

Το 2004, με την ίδρυση του “ΔΙΟΝΥΣΟΥ” ως Αστική Μη Κερδ. Εταιρία, από τους ίδιους ανθρώπους του Θεατρικού Εργαστηρίου, το Φεστιβάλ αναβαθμίστηκε και συνεχίζεται έως σήμερα..Ο “Διόνυσος” βασίζεται στην εθελοντική εργασία και προσφορά των μελών του, που ασχολούνται κατά βάσιν με το Ερασιτεχνικό Θέατρο, αλλά και άλλες μορφές Τέχνης.

Έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος θεσμός του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της χώρας, τόσο από το επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων που επιλέγονται, όσο και από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται κάθε χρόνο από σημαντικές προσωπικότητες του Θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα, αλλά και από την μαζική συμμετοχή του κοινού σε όλο το οκταήμερο..Οι θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τη δουλειά τους και διαγωνίζονται διεκδικώντας τα βραβεία του φεστιβάλ, ενώ πραγματοποιούνται και εργαστήρια θεάτρου, τιμητικά αφιερώματα και ειδικές βραδιές, παράλληλες δράσεις γύρω από το ερασιτεχνικό θέατρο. Απευθύνεται στο θεατρόφιλο κοινό του Έβρου. Επί 13 χρόνια, πολλές χιλιάδες θεατών παρακολούθησαν το φεστιβάλ. Μέσο όρο, υπολογίζονται 4.500 θεατές ανά έτος. Όλες οι εργασίες οργάνωσης του φεστιβάλ πραγματοποιούνται από τους εθελοντές ερασιτέχνες ηθοποιούς του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, και από δημότες – φίλους του Φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Άκης Τσονίδης , Νίκος Πατούνας.
Θέατρο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, Ορέστου 76, τ.κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα. Τηλ. 2552028280,
2552026210. Φαξ. 2552028288. www.dionysos-net.gr, mail@dionysos-net.gr

You may also like...