Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας, «Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας, «Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει», από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 έως την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, στο Λιτόχωρο και το Ναύπλιο. Βασίζεται 100% στην ευγενική χορηγία και την εθελοντική προσφορά Ελλήνων πολιτών αλλά και στη διάθεση χώρων και παροχής υπηρεσιών από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το Φεστιβάλ φέτος τελεί υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού και της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Oι δράσεις του Φεστιβάλ εντάσσονται στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα BeActive 2017 που συντονίζονται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του ΥΠΠΟΑ.

Το ιδεολογικό πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού μας, την αναπτέρωση του ηθικού κάθε Έλληνα στο ότι ο πολιτισμός μας αποτελείται από πολύ αξιόλογους ανθρώπους, στην κουλτούρα του Έλληνα πολίτη σε θέματα ευαισθητοποίησης όπως το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και την ιστορία του πολιτισμού μας σε κάθε ιστορική πρόκληση επιβίωσης, συμβίωσης και κοινοκτημοσύνης.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δημιουργήθηκε από την ανάγκη για κοινωνική συνέργεια υπέρ της ανάπτυξης και αναδόμησης της κοινωνίας μας σε θεμέλιες λειτουργικές και ευοίωνες πολιτισμικές βάσεις με βασικό σκοπό τον ενεργό πολίτη, ανεξαρτήτου κοινωνικής ταυτότητας.

Στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θησαυρών (ανάλογα με την πόλη όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ), την πνευματική μας κληρονομιά, τη φιλοξενία έντεχνων καλλιτεχνικών σχημάτων που εμπλέκουν κωφούς ή σχετίζονται με την κουλτούρα τους, την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης αλλά και την τόνωση του εμπορίου τοπικών προϊόντων. Επιπροσθέτως, ενθαρρύνει την πρόληψη υγείας, την άτυπη εκπαίδευση, την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού με σύμπραξη κωφών και ακουόντων, ΑμεΑ και μη, συμπεριλαμβανομένης κάθε πληθυσμιακής μειονότητας, καθώς και την προβολή των σωματείων ΑμεΑ.

Οι δράσεις αθλητισμού, καλλιτεχνίας, τοπικής παράδοσης και γαστρονομίας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά και Λιτόχωρο θα προαναγγείλουν το νέο μέλος της διοργάνωσής μας, τον Δήμο Ναυπλιέων, που θα φιλοξενήσει τις περισσότερες εκδηλώσεις. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ εξυπηρετεί και στην ανάπτυξη ενός ισχυρού πολιτιστικού δικτύου στην ενδοχώρα, με πρωταγωνιστές, τις δημοτικές και δημόσιες Αρχές.

Στο Φεστιβάλ, πλέον, εντάσσονται και προσκαλούνται όλες οι πληθυσμιακές κοινωνικές μειονότητες με πρωταγωνιστή όμως τον κάθε χρήστη Νοηματικής ή άλλης εναλλακτικής επικοινωνίας.

Ιστορικό του Φεστιβάλ: http://esai.gr/DHIA_2016.html

Ιστοσελίδα Φεστιβάλ 2017: http://esai.gr/DHIA_2017.html

«Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει»

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 – Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017

Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λιτόχωρο – Όλυμπος, Ναύπλιο

Δείτε το γενικό πρόγραμμα

Δείτε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Είσοδος Ελεύθερη

You may also like...