Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διεύθυνσης Ορχήστρας

PantelisΟλοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διεύθυνσης Ορχήστρας

Με νικητή τον 25χρονο Δημήτριο Σπούρα ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διεύθυνσης Ορχήστρας «Νέοι Καλλιτέχνες 2014», που διοργάνωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Ο κ. Σπούρας παρουσίασε την Εισαγωγή από την όπερα Η Νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους (κοινό έργο για τους τρεις υποψηφίους) και το Δ’ μέρος της Συμφωνίας αρ. 1 σε Ντο ελάσσονα, έργο 68 του Γιοχάνες Μπραμς. Το πρώτο βραβείο που αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο αξίας 3.000 ευρώ παρέδωσε στον κ. Σπούρα ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ. Γεώργιος Βράνος, ενώ στον κ. Σπούρα απονεμήθηκε και ο ειδικός έπαινος των μουσικών της ορχήστρας.

Το δεύτερο βραβείο που αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο αξίας 1.800 ευρώ απονεμήθηκε στον κ. Έκτορα Ταρτανή, ο οποίος, εκτός από το κοινό έργο, παρουσίασε το Α’ μέρος από τη Συμφωνία αρ. 3 σε Φα Μείζονα, έργο 90 του Γιοχάνες Μπραμς και το τρίτο βραβείο που αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200 ευρώ απονεμήθηκε στον κ. Παντελή Κογιάμη, ο οποίος παρουσίασε και το Α’ μέρος από τη Συμφωνία αρ. 1 σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 97 του Ρόμπερτ Σούμαν.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από τους:
· Γεώργιο Βράνο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Κ.Ο.Θ.
· Στέφανο Τσιαλή, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Κ.Ο.Α.
· Μιχάλη Οικονόμου, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ορχήστρας των Χρωμάτων
· Κάρολο Τρικολίδη, Αρχιμουσικό
· Αντώνη Σουσάμογλου, Εξάρχοντα Κ.Ο.Θ.

You may also like...