Παιχνίδι στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

FringeClub_2Δήλωσε συμμετοχή από 9/5 στο: www.goethe.de/beingfaust «Αν πουλήσω τους φίλους μου και κερδίσω έτσι αγάπη και πλούτη… θα ’ναι μια καλή συμφωνία, σωστά;»Το «Being Faust – Enter Mephisto» είναι ένα «Big Game», ένα παιχνίδι που απαιτεί τη φυσική παρουσία, εμπλουτισμένο με διαδικτυακά και social media στοιχεία, το οποίο βασίζεται στον «ΦΑΟΥΣΤ» του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε.
Δευτέρα 23 – Τετάρτη 25 Μαίου 2016
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000
Η μορφή του παιχνιδιού είναι μοναδική: Μια ομάδα παικτών συναντιέται σε έναν προκαθορισμένο χώρο, σε προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα. Καθένας από τους παίκτες υποδύεται τον νεαρό ΦΑΟΥΣΤ. Εξοπλισμένοι με ένα smart phone και τη βούληση να προκαλέσουν τη ζωή, οι παίκτες εισέρχονται στον γεμάτο πειρασμούς, εικονικό κόσμο της εταιρείας MEPHISTO&co., όπου αξίες και ιδανικά προσφέρονται προς πώληση.Με την «Είσοδο» στο παιχνίδι, η συμφωνία μεταξύ ΦΑΟΥΣΤ και MEPHISTO&co. έχει επισφραγιστεί και το δελεαστικό παιχνίδι αρχίζει. Ως πού είναι διατεθειμένος να φτάσει ο παίκτης; Αγοράζονται η επιτυχία και η ομορφιά; Υπάρχει δρόμος επιστροφής για τον κόσμο της «ανιδιοτελούς ικανοποίησης», της αληθινής αγάπης και της γνήσιας φιλίας;Αφετηρία του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος, με το οποίο το Goethe-Institut Κορέας και η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ηλεκτρονικών  παιχνιδιών NOLGONG κατακτούν νέα εδάφη, ήταν το πώς και με ποια μέσα θα μπορούσαν να συναντηθούν στην ψηφιακή εποχή ο Φάουστ και ο Μεφιστοφελής. Τα κομβικά παγκόσμια ερωτήματα παραμένουν τα ίδια: Τι θεωρώ σημαντικό στη ζωή; Πού βασίζονται οι προσωπικές μου αξίες; Ποιο τίμημα είμαι διατεθειμένος/-η να πληρώσω, για να κερδίσω την επιτυχία;Το παιχνίδι βασίζεται σε μια σύγχρονη ερμηνεία του «Φάουστ», η οποία σε συνεργασία με τον θεατρικό συγγραφέα Benjamin von Blomberg (Θέατρο Βρέμης) μεταφέρθηκε στον ψηφιακό κόσμο. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε το 2013 και το φθινόπωρο του 2014 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Μητροπολιτική Βιβλιοθήκη της Σεούλ, στη Νότια Κορέα.
Διάφορα εικονικά και φυσικά μοτίβα παιχνιδιού κινητοποιούν τον παίκτη να αναθεωρήσει τις απόψεις και τη στάση του, όπως και το ψηφιακό του περιβάλλον, να αναμετρηθεί με άλλους παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και να ανακαλύψει εκ νέου το λογοτεχνικό έργο-υπόβαθρο. Καθένας μπορεί να πάρει μέρος, ηλικιακοί περιορισμοί δεν υπάρχουν για το παιχνίδι «Being Faust – Enter Mephisto»: Απευθύνεται τόσο σε γνώστες του έργου του Γκαίτε όσο και σ’ εκείνους που δεν το έχουν διαβάσει ή δει ποτέ επί σκηνής.
www.goethe.de/beingfaust

Με την παράκληση της αναφοράς

Πληροφορίες Βίκυ Τραχανή, Τηλ. 210 3661043, vicky.trachani@athen.goethe.org

www.goethe.de/athen

 

You may also like...