Παιδικό Φεστιβάλ στις Αρχάνες με θέμα τη διαφορετικότητα

d_5Σε πραγματική γιορτή εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς αναδεικνύεται φέτος το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αρχανών – Αατερουσίων, που ανοίγει τις πύλες του το προσεχές Σάββατο στις Αρχάνες.
Μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες της περιοχής, εμψυχωτές και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα, ότι «όλοι μαζί μπορούμε ν’ αποδεχθούμε τη διαφορετικότητα και να τη σεβαστούμε».
Με προσωπική εργασία, μεράκι και διάθεση για προσφορά εθελοντές/κάτοικοι του Δήμου, απ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στηρίζοντας για πέμπτη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό.
Το διήμερο Φεστιβάλ έχει ψυχαγωγικό, δημιουργικό και παιδευτικό χαρακτήρα, απευθύνεται σε παιδιά αλλά και ενήλικες, με σκοπό να εξηγήσει ότι η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα και πολλές φορές δεν είναι προσωπική επιλογή.
Στη διάρκεια του 5Ο Παιδικού Φεστιβάλ Δήμου Αρχανών – Αατερουσίων έχουν προγραμματιστεί πολλές και ποικίλες δραστηριότητες όπως χορευτικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, συζητήσεις, βιωματικά παιχνίδια, τα οποία αναμένεται να κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία των Αρχανών, στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας του Εσταυρωμένου, στο χώρο της παλιάς αγοράς, στον θερινό κινηματογράφο «Παράδεισος» και στο Δημοτικό κτίριο (Οίστρο).
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το διαγωνισμό αφίσας με θέμα τη διαφορετικότητα και τη βράβευση της καλύτερης συμμετοχής.

You may also like...