Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

go-wild-645x400Στιγμιότυπο από περσινή εκδήλωση στην πλατεία Κλαυθμώνος για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε σχέση με το περιβάλλον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Το Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο Θησείο. Περιλαμβάνει μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα που θα λάβουν χώρα από τις 17:00 έως τις 22:30, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, από την πλατεία Αγίων Ασωμάτων μέχρι και το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων.
Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ, από το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα.
«Go wild for Life» είναι το θέμα του φετινού εορτασμού και έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή του κοινού στην προστασία της άγριας ζωής. Παράλληλα, στις 5 Ιουνίου κορυφώνεται και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης.
Η μείωση της χρήσης φυσικών πόρων, η κυκλική οικονομία, η βιώσιμη αστική κινητικότητα είναι κάποιοι από τους άξονες ενημέρωσης του κοινού, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ελαχιστοποίηση έκθεσης σε κίνδυνο των μελλοντικών γενεών.

You may also like...