Παιδική Παράσταση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Το Μουσικό Θέατρο της ΦΕΞ σας προσκαλεί στην παιδική παράσταση «η πεντάμορφη και το τέρας» το Σάββατο 27 Μαΐου & ώρα 20.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης .
Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα
Είσοδος ελεύθερη
Με την υποστήριξη της ΦΕΞ
των γονέων του εργαστηρίου του μουσικού θεάτρου ΦΕΞ
και τη συμμετοχή του Black Box
Τα παραμύθια είναι για να κοιμούνται τα παιδιά
και να ξυπνούν οι μεγάλοι…η πεντάμορφη και το τέρας
Η «Πεντάμορφη Και Το Τέρας» είναι ένα παραμύθι που εκδόθηκε για πρώτη φορά στα Γαλλικά το 1740 από την Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. Παρ’ όλα αυτά η πιο γνωστή εκδοχή του ανήκει στην Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont, δημοσιευμένη το 1756. Πολλές παραλλαγές της αρχικής ιστορίας έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο από τότε, με πιο γνωστή την μεταφορά της στην μεγάλη οθόνη σε ταινία κινουμένων σχεδίων το 1991 από την Disney.
Σχετικά με το Εργαστήρι μουσικού θεάτρου & Χοροθεάτρου
Φαντασία & δημιουργία – Χορός – Μουσική – Τραγούδι
Θεατρικό παιχνίδι – Αυτοσχεδιασμός – Παραμύθια
Στο μουσικό θέατρο της ΦΕΞ, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός είναι καθημερινή πραγματικότητα. Η μουσική και ο χορός, απαραίτητα συστατικά.
Το τμήμα μουσικού χορευτικού θεάτρου για παιδιά και για ενήλικες με ενδιαφέρον στην μουσική και τη δραματουργία. Μαθήματα σχετικά με το χορό, το τραγούδι, τη λαογραφία, τη μουσική δραματουργία, την υποκριτική, καθώς και χορευτικές & θεατρικές ασκήσεις.
Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να γνωρίσουν το χώρο του μουσικού θεάτρου, να αυτοσχεδιάσουν με την καθοδήγηση της δασκάλας τους και να οδηγηθούν σε μια ευχάριστη μουσική παράσταση.
Τμήματα : Νηπίων – Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου
Υπεύθυνη: Βάνια Φίτσεβα τηλ. 6978227642
Η Βάνια Φίτσεβα σπούδασε μουσική και χορογραφική σκηνοθεσία στην Ακαδημία Μουσικής και Χορού στην Φιλιππούπολη Βουλγαρίας με ειδικότητα στην μουσική παιδαγωγική. Δούλεψε στο Κρατικό Χοροθέατρο της Φιλιππούπολης για εφτά χρόνια και δίδαξε ως καθηγήτρια στο πενταετές Εθνικό Σχολείο Τέχνης στη Βουλγαρία για πέντε χρόνια. Στην Ελλάδα δουλεύει από το 2005 έως και σήμερα στην Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, στο Δημοτικό ωδείο Ξάνθης και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου όπου διδάσκει μουσική προπαιδεία και θεατρικό παιχνίδι.
Συντελεστές παράστασης
Μουσική επιμέλεια – σκηνοθεσία: Βάνια Φίτσεβα
Στην παράσταση συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:
Τέρας: Γιάννης Μαυρίδης
Μάγισσα: Άννα Ανταμπούφη
Αφηγήτρια: Σιμπέλ Τσακίρ Κιουτσούκ
Μπελ: Μάρα Κουτσαϊμάνη
Γκαστόν: Φώτης Καρυώτης
Μορρίς: Σπύρος Αποστολίδης
Λεφού: Βαγγέλης Κωστόπουλος
Κουτσομπόλες: Σιμπέλ Τσακίρ Κιουτσούκ, Άλκηστη Αποκατανίδη, Ελισσαβετ Μακαρίδου, Χρύσα Σουλιώτη, Κατερίνα Ξανθοπούλου
Φούρναρης: Σοφία Τοπτσίδου
Βιβλιοπώλης: Χρυσή Φυσεκίδου
Χωρικοί: Βασιλική Αραμπατζή, Δέσποινα Αραμπατζή, Ελευθέριος Στεφάνου, Σελέν Φερχάτ, Αλέν Φερχάτ, Μιχαέλα Φυσεκίδου, Μαρία Σελβιέρη, θεοδώρα Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα Τσούλια, Δημοσθένης Δρακούλης
Λουμιέρ( Μεσίε Φου Φου): Ανδριάνα Χριστοφορίδου
Κλοκσγουορθ (Μεσιέ Τίκι Τάκα): Βασιλική Μονοπόρτη
Μανταμ Τσαγιερώ: Δήμητρα Χριστοφορίδου
Τσιπ (θρυψαλάκι): Βασιλική Πυργελή
Ντουλάπα: Άννα Ανταμπούφη
Μπαμπέτ (Φτερό) : Κατερίνα Ξανθοπούλου
Λύκοι: Γεωργία Δρακούλη, Αγάπη Μακρίδου
Πιάτα / Βιβλία : Βάγια Γιανάκογλου, Δέσποινα Δημητριάδου, Μαρία Δημητρίου, Κάιρα Νιχάτογλου, Σταυριάνα Λαινα, Κωνσταντίνα Λίζγαρα, Μόνικα Τζελίδου, Παρασκευή Μπίκου, Γεωργία Στεφάνου, Αλεξάνδρα Τσούλια, Σοφία Φωτιάδου, Μελίσα Τσάικα, Μελίνα Ούρσουλα Τρίκη, Μαρία Σελβιέρη, Σελέν Φερχάτ, θεοδώρα Παπαδημητρίου, Μιχαέλα Φυσεκίδου, Αγγελική Τριανταφυλλίδη, Ευθυμία Μιχαηλίδου.
Πετσέτες: Αικατερίνη Δημητριάδου, Αφροδίτη Δημητριάδου, Ευαγγελία Πεζιρκιανίδου, Αναστασία Χατζηραφαηλίδου
Τριανταφυλλο: Κωνσταντίνα Κυνηγοπούλου
Μουσική διδασκαλία τραγουδιών: Μάρα Κουτσαϊμάνη
Στις ηχογραφήσεις συμμετείχε η χορωδία του Black Box : Αθανασία Κιουμουρτζή, Δώρα Πιστόλα, Δήμος Παπαδόπουλος, Χρυσίνη Κουτσοκέρα,
Σπυρος Αποστολίδης, Άννα Ανταμπούφη, Γιώργος Τσουλάκης

You may also like...