Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον ΙΑΝΟ

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18:00-22:00 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 6μ.μ., ο IANOS μαζί με δεκάδες ανθρώπους του πνεύματος, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους, διοργανώνει για 10η συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η IANOS Αίθουσα Τέχνης εγκαινιάζει ένα ομαδικό εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη με τον τίτλο “ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ Γ.Σ.”. Στις 9μ.μ., οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση, θα απαγγείλουν το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη που ζωγράφισαν, ενώ ταυτόχρονα, θα προβληθούν βίντεο για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Σεφέρη. (Ακολουθεί αναλυτικό δελτίο τύπου) Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο Νίκος Θρασυβούλου. Στο πιάνο ο Άκης Κατσουπάκης.
Είσοδος ελεύθερη. H εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά από το παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch? v= ehwcyfdYRvY Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν αλφαβητικά:
ΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΡΟΥΚ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΒΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΟΥΤΣΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΡΑΝΟΥΣΗ ΝΤΙΑΝΑ
ΓΑΡΑΝΤΟΥΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΗΣ ΤΣΕΖΑΡΗΣ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΕΔΕΝ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
ΕΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΜΑΝΟΣ
ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΟΥΤΑ ΤΖΕΡΟΜ
ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
ΚΑΡΟΥΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΑΙΑ ANDRE
ΜΑΝΤΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΗΤΡΙΤΣΑ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΜΗΤΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΤΑΓΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΝΑΟΥΜ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΩ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΕΤΑ ΕΛΕΝΗ
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΚΗΣΤΗ
ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΣΙΟΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΑΝΕΣ ΤΙΜΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ ΠΕΓΚΥ
ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Και οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση ζωγραφικής.

Στην έκθεση “ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ Γ.Σ.”, τοπία της ζωής και της έμπνευσης, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του ιδίου, σκηνές από την Ελλάδα των δύο μεγάλων πολέμων και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας που τους ακολούθησε, έμπνευση από συγκεκριμένα ποιήματα και εικονογραφήσεις στίχων, αλλά και αξιόλογες συνεργασίες του καλλιτέχνη, προβάλλουν ένα ικανό πλέγμα εικόνων που «σκιαγραφεί» την προσωπικότητα του σημαντικού Έλληνα ποιητή.
Συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Σίσσυ Βαμβακά, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δικαία Δεσποτάκη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Λένα Ζευγαρίδου, Ανδρέας Μαράτος, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Τίμος Μπατινάκης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Άννα Μπίλη, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Μαίρη Παππά, Μαρία Πάστρα, Στέλιος Πετρουλάκης, Άντζελα Πετροχείλου, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σούλης, Πηγή Σπυράτου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Ελευθερία Τσέικο, Κατερίνα Τσεμπελή, Βιργινία Φιλιππούση, Στεφανία Χαρσούλα, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος

Η έκθεση διοργανώνεται από την IANOS Αίθουσα Τέχνης σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων και μετά την Αθήνα θα παρουσιαστεί στην Καβάλα τους καλοκαιρινούς μήνες, στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος του Φεστιβάλ στον Έλληνα νομπελίστα ποιητή.

Άννα Θεοδόση
Διεύθυνση Επικοινωνίας
IANOS | T 210 3243387 | M 6958004810 | F 2103217686 | E pr@ianos.gr | www.ianos.gr

 

You may also like...