Παγκρήτιο Φεστιβάλ Αυτάρκειας και ανταλλαγής

To Παγκρήτιο Φεστιβάλ Αυτάρκειας και ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων πραγματοποιήθηκε στα κεφαλοχώρια Πύργος και Χάρακας της Μεσσαράς του Νομού Ηρακλείου, στις 29 και 30 Απριλίου (Σαββατοκύριακο) με οργανωτή την ΚοινΣ.Επ. «Μελίτακες».

Η εν λόγω ΚοινΣ.Επ. έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική παρέμβαση τόσο την παραγωγή όσο και στην εκπαίδευση, με κύριο αξιακό προσανατολισμό την αυτάρκεια από πλευράς παραγωγής και επιβίωσης, στη βάση της αρμονίας της Φύσης και της Κοινωνίας.

Αρχικά δέκα μέλη έχουν ξεκινήσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο να αντικαταστήσουν τη χημική γεωργία με την οικολογική γεωργία, ανεβάζοντας την παραγωγή και μειώνοντας το κόστος καλλιέργειας με τη χρήση παραδοσιακών αγρο-οικολογικών μεθόδων.

Ήδη διακόσια άτομα από την ευρύτερη περιοχή μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται συνεργαστούν με τους «Μελίτακες», αλλάζοντας πλήρως το παραγωγικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τοπίο στη Μεσσαρά και σταδιακά στον Νομό Ηρακλείου.
Μάλιστα έχουν δημιουργήσει δικά τους μηχανήματα, όπως παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα η «Εφ.Συν.» ειδικά προσαρμοσμένα για τις ανάγκες τις αγρο-οικολογίας.
Μέσα σ’ αυτήν την οραματική και κοινωνική διαδικασία έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην πόλη του Ηρακλείου, το οποίο θα λειτουργεί και ως χώρος πώλησης οικολογικών παραδοσιακών προϊόντων.Απώτερος στόχος η δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων στην Κρήτη.
Παράλληλα με μια βαθιά φιλοσοφίας ζωής που αλλάζει την οντολογία και το βάθος της πολιτικής δράσης, θέτουν θέμα οικολογικού και παραγωγικού εμπλουτισμού της θάλασσας στη Νότια Κρήτη.

6974958711 6977855994
melitakes@gmail.com
https://www.facebook.com/pg/melitakes/about/?ref=page_internal

You may also like...