Πέμπτη ετήσια Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε συνεργασία με το Kingston Writing School Opens in a new tab or window. και το Πανεπιστήμιο του Kingston Opens in a new tab or window. ανακοινώνουμε τη διοργάνωση της πέμπτης ετήσιας Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η Ακαδημία δίνει την ευκαιρία σε συγγραφείς από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους, και να εργαστούν εντατικά σε ένα περιβάλλον που ευνοεί το διάλογο και τη δημιουργία, σε συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς σε συνεργασία με το Kingston Writing School του Πανεπιστημίου του Kingston στο Λονδίνο. Oι Ed Docx, Ahren Warner, Jane Yeh, Norma Clarke, Paul Bailey, Adam Baron και Maurice Walsh είναι μόνο κάποιοι από τους συγγραφείς και καθηγητές που έχουν διδάξει τα προηγούμενα χρόνια στην Ακαδημία.
Φέτος, η Ακαδημία προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ακονίσουν τις δεξιότητές τους στη δημιουργική γραφή και να εξασκηθούν στη μυθοπλασία, την ποίηση, την επιμέλεια κειμένου και τις εκδόσεις, καθώς και στη συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων συγγραφέων και ακαδημαϊκών.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τμήματα της μίας εβδομάδας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ή συνδυαστικά σε περισσότερα από ένα τμήματα. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 18.30 έως τις 21.00 και στις δύο πόλεις.
Στο πλαίσιο της Ακαδημίας θα διοργανώσουμε μια σειρά διαλέξεων με θέμα τη σύγχρονη βρετανική λογοτεχνία. Τα μαθήματα και οι ομιλίες θα διεξαχθούν στα Αγγλικά. Ακολουθούν οι ημερομηνίες, καθώς και οι πληροφορίες για κάθε τμήμα.
Αθήνα: τμήματα μίας εβδομάδας
Μυθοπλασία/Flash Fiction με την Heidi James Opens in a new tab or window.
5–9 Ιουνίου 2017
Απευθύνεται σε αρχάριους ή/και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις αφηγηματικές τους ικανότητες.
Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν το είδος της μικρής φόρμας και πιο συγκεκριμένα του flash fiction, θα συζητήσουν γύρω από αυτό με αφορμή το εργο διάφορων συγγραφέων, θα πειραματιστούν με τη γλώσσα, την πλοκή καθώς και με θέματα δομής.
Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε ασκήσεις, στον πειραματισμό, στην εποικοδομητική κριτική και στον διάλογο σε ένα φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον.
Ποίηση με την Mona Arshi Opens in a new tab or window.
5–9 Ιουνίου 2017
Απευθύνεται σε αρχάριους συγγραφείς που επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στον ποιητικό λόγο.
Οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν το ποίημα ως ζωντανό οργανισμό και θα εξερευνήσουν τα στοιχεία που το συναποτελούν.
Μέσα από την προσεκτική ανάγνωση ποιημάτων αλλά και μέσα από σχετικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με την ποιητική φόρμα.
Μυθοπλασία με τον Martin Ouvry Opens in a new tab or window.
12–16 Ιουνίου 2017
Απευθύνεται σε συγγραφείς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις μυθοπλαστικές τους ικανότητες.
Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στα γραπτά των συμμετεχόντων και θα περιλαμβάνει μία σειρά ασκήσεων στην τάξη.
Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν και θα αναπτύξουν τα διάφορα στοιχεία της συγγραφικής τέχνης: την έμπνευση, τους χαρακτήρες, την αίσθηση του χρόνου και του τόπου, την αφηγηματική εξέλιξη, την πλοκή και τη φωνή.
Μη Μυθοπλαστική πεζογραφία με τον Alexander Masters Opens in a new tab or window.
12–16 Ιουνίου 2017
Απευθύνεται σε συγγραφείς που ενδιαφέρονται για όλα τα είδη της μη-μυθοπλαστικής πεζογραφίας και ιδιαίτερα για τη βιογραφία, την αυτοβιογραφία, το δημοσιογραφικό κείμενο, το ημερολόγιο και το προσωπικό δοκίμιο.
Το εργαστήριο θα εξετάσει διαφορετικούς τρόπους συγγραφής δομημένων ιστοριών, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και ενδέχεται να είναι βασισμένες σε πραγματικούς χαρακτήρες και γεγονότα.
Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς οι ιστορίες τους θα αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και, επιπλέον, πώς θα σκιαγραφούν ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πώς θα δημιουργούν ζωντανούς διαλόγους και περιγραφικά αποσπάσματα.
Γράφοντας για το διαδίκτυο/web/blogging με την Sinead Keegan Opens in a new tab or window.
19–23 Ιουνίου 2017
Απευθύνεται σε αρχάριους ή/και σε πιο έμπειρους συγγραφείς οι οποίοι θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά της συγγραφής κειμένων για το διαδίκτυο.
Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στις συγγραφικές ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο, ενώ θα γίνει αναφορά σε επιτυχημένα παραδείγματα διαδικτυακής γραφής και στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα των διάφορων διαδικτυακών επιλογών.
Θα συζητηθεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων, με ξεχωριστή αναφορά στις ευκαιρίες που προκύπτουν τόσο για τους ανερχόμενους όσο και για τους πιο έμπειρους συγγραφείς.
Εκδόσεις/Επιμέλεια Κειμένων με την Judith Watts Opens in a new tab or window.
26–30 Ιουνίου 2017
Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν εργαλεία και μεθόδους επιμέλειας κειμένων, ενώ θα διερευνηθούν ζητήματα προώθησης του έργου τους, προσέγγισης εκδοτικών οίκων κλπ.
Θα διερευνηθεί η τρέχουσα κατάσταση στον εκδοτικό χώρο σχετικά με τα διάφορα είδη γραφής καθώς και οι δυνατότητες των συμμετεχόντων να προωθήσουν τα γραπτά τους.
Θα συζητηθούν θέματα όπως τα είδη των εκδοτών, τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής έκδοσης, η παγκόσμια αγορά αλλά και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Θεσσαλονίκη: τμήμα μίας εβδομάδας
Μυθοπλασία με την Julia Stuart Opens in a new tab or window.
26–30 Ιουνίου 2017
Απευθύνεται σε αρχάριους ή/και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις πεζογραφικές τους ικανότητες.
Εξετάζει μια σειρά από τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία κορυφαίοι συγγραφείς.
Συνδυάζει peer-led εργαστήρια με εξατομικευμένη κριτική, με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να διαμορφώσουν και να ενδυναμώσουν το προσωπικό συγγραφικό τους ύφος.
Θεσσαλονίκη: τριήμερο εργαστήριο
Εκδόσεις/Επιμέλεια Κειμένων με την Judith Watts Opens in a new tab or window.
21–23 Ιουνίου 2017
Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την επιμέλεια και την έκδοση κειμένων.
Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις τρέχουσες ευκαιρίες στον εκδοτικό χώρο και θα ασχοληθούν με ζητήματα προώθησης του έργου τους στη διεθνή αγορά.
Απαντά σε ερωτήματα που έχουν οι συμμετέχοντες σχετικά με τις εκδόσεις και εξετάζει τρόπους με τους οποίους η δουλειά τους θα προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.
Σαββατιάτικα Λογοτεχνικά Πρωινά
Με αφορμή την πραγματοποίηση της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής και την παρουσία μιας ομάδας διακεκριμένων βρετανών συγγραφέων και ειδικών της δημιουργικής γραφής στην Αθήνα, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε τρεις εκδηλώσεις γνωριμίας με τη σύγχρονη βρετανική λογοτεχνική παραγωγή μέσα από αναγνώσεις και συζητήσεις που παρουσιάζουμε τα τρία πρώτα Σάββατα του Ιουνίου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10, 17 και 24 Ιουνίου 2017 στο Λεξικοπωλείο Opens in a new tab or window. (Στασινού 13, Παγκράτι, 116 35 Αθήνα) και είναι ανοιχτές στο κοινό:
Ημερομηνία/Ώρα Εκδήλωση
10 Ιουνίου 2017, 11.00 Γνωριμία με τους συγγραφείς Heidi James και Mona Arshi
17 Ιουνίου 2017, 11.00 Γνωριμία με τους συγγραφείς Martin Ouvry και Alexander Masters
24 Ιουνίου 2017, 11.00 Γνωριμία με την συγγραφέα Sinead Keagan
Πιστοποιητικά
Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Βασικές πληροφορίες
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
21 Μαΐου 2017: Προθεσμία υποβολής αιτήσεων που επωφελούνται της έκπτωσης «early bird»
28 Μαΐου 2017: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων
Απαιτήσεις συμμετοχής
Επιθυμητό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα ισοδύναμο με 6,5 IELTS (συνολικά) και 7,0 IELTS (γραπτά)
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δείγμα της δουλειάς τους στα Αγγλικά: μια επιλογή ποιημάτων ή ένα πεζό (περίπου 2000 λέξεων), ανάλογα με το τμήμα που έχουν επιλέξει.
Δίδακτρα
Τμήματα μίας εβδομάδας: €340 Έκπτωση 15% για συμμετέχοντες από την Ελλάδα: €285
Έκπτωση 10% για αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 21 Μαΐου: €300
Συνδυαστική έκπτωση: €255
Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων Opens in a new tab or window. θα έχουν έκπτωση 25% μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.
Τριήμερο εργαστήριο: €200
Έκπτωση 15% για συμμετέχοντες από την Ελλάδα: €170
Έκπτωση 10% για αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 21 Μαΐου: €180
Συνδυαστική έκπτωση: €150
Διάρκεια προγράμματος
Τμήματα μίας εβδομάδας
12,5 ώρες εργαστηρίων + ατομικό ή ομαδικό tutorial + reading
Τριήμερο εργαστήριο
7,5 ώρες εργαστηρίων + ατομικό ή ομαδικό tutorial + reading
Τοποθεσίες
British Council Αθήνα
Πλατεία Κολωνακίου 17
106 73 Αθήνα
British Council Θεσσαλονίκη
Τσιμισκή 43
546 23 Θεσσαλονίκη
Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;
Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και στείλτε την στην Μαρία Παπαϊωάννου στη διεύθυνση Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr.
Σημειώστε:
Οι ενδιαφερόμενοί θα πρέπει να υποβάλουν δείγμα της δουλειάς τους στα Αγγλικά: μια επιλογή ποιημάτων ή ένα πεζό (περίπου 2000 λέξεων), ανάλογα με το τμήμα που έχουν επιλέξει.
Επιθυμητό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα ισοδύναμο με 6,5 IELTS (συνολικά) και 7,0 IELTS (γραπτά)
Πώς μπορώ να καταβάλω τα δίδακτρα;
Μόλις λάβετε επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, θα σας ζητήσουμε να πληρώσετε τα δίδακτρα.
Για πληρωμή αν είστε κάτοικος Ελλάδας: με μετρητά ή πιστωτική κάρτα (VISA, DINERS και MASTERCARD) στα γραφεία μας στην Αθήνα (Πλατεία Κολωνακίου 17, 106 73 Αθήνα), Δευτέρα εώς Παρασκευή, 09.00–14.30.
Για πληρωμή από το εξωτερικό ή αν μένετε εκτός Αθηνών: με κατάθεση στο λογαριασμό του British Council:
Τμήματα στην Αθήνα
Citibank – Αριθμός λογαριασμού: 0/444215/003
IBAN: GR51 0840 0010 0000 0044 4215 003
Τμήματα στη Θεσσαλονίκη
Alpha Bank – Αριθμός λογαριασμού: 7140 0200 2002 275
IBAN: GR85 0140 7140 7140 0200 2002 275
Αναγράψετε το όνομά σας με την ένδειξη «Creative Writing» στο πεδίο «Αιτιολογία» του καταθετήριου αποκόμματος (π.χ. Ελένη Παπανικολάου, Creative writing) και στείλτε την απόδειξη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr.
Γενικοί όροι
Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές στο περιεχόμενο του προγράμματος των τμημάτων.
Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημιουργήσουμε τμήμα με λιγότερους από έξι σπουδαστές και να επιστρέψουμε τα δίδακτρα σε αυτή την περίπτωση.
Δεν είναι δυνατή η επιστροφή των διδάκτρων μετά το ξεκίνημα των μαθημάτων.
Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη θέση σας στο πρόγραμμα μέχρι να γίνει η αποπληρωμή των διδάκτρων.
Συνήθως ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε τμήμα δεν υπερβαίνει τους 15.
Πληροφορίες
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής και συμβουλές για τη διαμονή σας, επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαϊωάννου:
Μαρία Παπαϊωάννου
British Council
Πλατεία Κολωνακίου 17
106 73 Αθήνα
Ελλάδα
Tηλέφωνο +30 210 369 2336 / 333
Email Maria.Papaioannou@britishcouncil.gr
Documents
Τμήματα στην Αθήνα: Αίτηση συμμετοχής
(Microsoft Word 72KB)
Τμήματα στη Θεσσαλονίκη: Αίτηση συμμετοχής
(Microsoft Word 68KB)
Βιογραφικά Καθηγητών
(Adobe PDF 287KB)
Ενημερωτικό Φυλλάδιο Θερινής Ακαδημίας
(Adobe PDF 3MB)
108 8 143
Συνεργάτες
Λογότυπο Kingston Writing School
Kingston University London logo
European Youth Card logo
Δηλώστε συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος
A woman writing a short story
Μπορεί να κερδίσετε μια πλήρη υποτροφία για τη Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής!
Βρείτε μας στο Facebook Opens in a new tab or window.
Λογότυπο Facebook

 

You may also like...