«Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων»

OyzeriΜία ταινία αφορμή για ενδιαφέρουσες ανοικτές συζητήσεις!
“Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο”
με αφορμή το ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη
Προβολές της ταινίας & Συζητήσεις
Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00
3η ανοικτή συζήτηση
«Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων»
Συμμετέχουν: Μανώλης Γλέζος, Χριστιάννα Κωνσταντοπούλου,
Γιάννης Σολδάτος, Χριστίνα Χειλά, Βασιλική Τρουφάκου,
Ξανθή Γεωργίου, Μανούσος Μανουσάκης
Συντονίζει η Άννα Λυδάκη
Με μεγάλη προσέλευση και διακεκριμένους ομιλητές συνεχίστηκε
και την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2016 ο κύκλος των πέντε συζητήσεων
μετά την προβολή της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης»
Η ταινία προβάλλεται
και τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο ΙΜΚ,
τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00
Έτσι όπως ξεκίνησε, με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον από κινηματογραφιστές και σινεφίλ στη θεματική «Νότες και Καρέ», συνεχίστηκε το αφιέρωμα που φιλοξενεί το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη με αφορμή την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ TV.
Tην περασμένη Πέμπτη 11 Μαρτίου 2016, σειρά είχε η θεματική «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος» και συμμετέχοντες τους συγγραφείς Γιάννη Ξανθούλη, Πέτρο Τατσόπουλο, Λένα Διβάνη, τους σκηνοθέτες Όλγα Μαλέα, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, τον συν-σεναριογράφο της ταινίας Βασίλη Σπηλιόπουλο, τον Μανούσο Μανουσάκη και συντονιστή τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη, στο ομώνυμο βιβλίο, του οποίου βασίστηκε η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη.
Η συζήτηση κινήθηκε στο κατά πόσο ένα βιβλίο μπορεί να εμπνεύσει μια κινηματογραφική ταινία, καθώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες του πάνελ, έχουν δει βιβλία τους να μεταφέρονται στον κινηματογράφο από τη μεριά των συγγραφέων, αλλά και πόσο ένας σκηνοθέτης νιώθει ελεύθερος να διασκευάσει ένα βιβλίο σε ταινία.
Στην τρίτη ανοικτή συζήτηση, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 στις 19:00, θα επιχειρηθεί μια αποδόμηση των ηρώων και των χαρακτήρων της ιστορίας σε μια κουβέντα με τίτλο «Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων».
Συμμετέχουν οι: Μανώλης Γλέζος, Χριστιάννα Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σολδάτος, Χριστίνα Χειλά, Βασιλική Τρουφάκου, Ξανθή Γεωργίου, Μανούσος Μανουσάκης, σε μια συζήτηση που θα συντονίσει η Άννα Λυδάκη.
Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00, σειρά έχουν οι «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την Ταινία: η Πραγματικότητα και η Εικόνα», όπου θα συμμετέχουν ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Αλμπέρτο Εσκενάζη, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γιάννης Πανούσης, ο Μίνος Μωυσής, η Άννα Χατζησοφιά και ο Μανούσος Μανουσάκης με τον Γιώργο Λιάνη στο ρόλο του συντονιστή.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στις 18:00 με θέμα: «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας, η εικόνα ταξιδεύει. Ανάπτυξη και Πολιτισμός»- με καλεσμένους που θα ανακοινωθούν σύντομα-, και όπου η ταινία θα προβληθεί και με αγγλικούς υπότιτλους.
Εκτός από τις συγκεκριμένες Πέμπτες (κάθε Πέμπτη στις 19:00) η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00.
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Τιμές εισιτηρίων: 7€, γενική είσοδος
6€, μειωμένο (Μαθητές / Φοιτητές / Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Νεανικό (έως 26 ετών) / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) / Μέλη ΟΤΟΕ/ Ομαδικό ενηλίκων (άνω των 10 ατόμων))
Η ταινία:
Ουζερί Τσιτσάνης
Μια εποχή, ένας συνθέτης, ένας έρωτας
Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στην κινηματογραφική οθόνη με την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Ουζερί Τσιτσάνης», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Με επίκεντρο έναν απαγορευμένο έρωτα και φόντο την υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, ο έμπειρος σκηνοθέτης ξετυλίγει μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης με τη μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη να υπογραμμίζει την εξέλιξη. Τον εμβληματικό δημιουργό υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία), ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν ο Χάρης Φραγκούλης (Γιώργος), η Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα) και η πρωτοεμφανιζόμενη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη (Εστρέα). Το εντυπωσιακό μωσαϊκό χαρακτήρων συμπληρώνουν οι Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννης Αϊβάζης, Θοδωρής Αντωνιάδης και ο Λάκης Κομνηνός με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη. Το «Ουζερί Τσιτσάνης» είναι ένα ταξίδι στην ιστορία με προορισμό έναν μεγάλο έρωτα και αφετηρία τις δημιουργίες του Βασίλη Τσιτσάνη υπό τα νέα ηχητικά σχήματα του Θέμη Καραμουρατίδη, που ντύνει την ταινία με καινούριες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών, αλλά και με νέα πρωτότυπα μουσικά ακούσματα.
Σύνοψη
Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.
Διάρκεια: 116’
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 – 22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

You may also like...