Οlympou Street Festival

cl2 Οlympou Street Festival ειναι μια γιορτη που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα μαγαζιά του δρόμου (ενα ρεγκε-λατιν καφε, ενα κλασικό ροκ μπαρ, μια παραδοσιακή ταβέρνα ένα take away φρουτοχυμαδικο και ενα ψιλικατζίδικο) σε ένα σταυροδρόμι της Όλυμπου πάνω από τη Ροτόντα. Είναι μια γιορτή του δρόμου, με άδεια του Δήμου. Φεύγουν τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα για μια μέρα και έτσι δημιουργείται μια αλάνα όπου μαζεύονται φοιτητές και περίοικοι και απολαμβάνουν μια καλοκαιρινή βραδιά με live από μπάντες της πόλης. Πέρσι πέρασαν γύρω στις 2000 άτομα και φέτος αναμένεται να διπλασιαστεί ο αριθμός.

Ο σκοπός δεν είναι το κέρδος. Οι μπάντες και όλη η διοργάνωση επιβαρύνει τα καταστήματα τα οποία μάλιστα κατεβάζουν τις τιμές (μπύρα μεγάλη μόνο με 1,5 ευρω) ώστε ο κόσμος να διασκεδάσει με ελάχιστα χρήματα. Σκοπός είναι μια γιορτή που θα βγάλει τον κόσμο στο δρόμο να χορέψει, να τραγουδήσει, να επικοινωνήσει και να αλληλεπιδράσει όπως παλιά…θα ξυπνήσει την γειτονιά και θα ζωντανέψει ένα κομμάτι του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι μεγάλης ηλικίας κάτοικοι το διασκεδάζουν από τα μπαλκόνια ή ακόμη κατεβαίνουν και γίνονται ένα με τους πιτσιρικάδες.

Αυτό το Σάββατο στις 23 Μαΐου γίνεται το 3ο φεστιβάλ. Θα ξεκινήσει απο τις 19.30 με παραδοσιακή Κρητική μουσική από τον σύλλογο Κρητων φοιτητών Θεσσαλονίκης. Γύρω στις 21.00 η μουσική θα παίζει σε ροκ ρυθμούς με τους Jailcat και από τις 22.00 και μετά το πάρτι κορυφώνεται με τους Baildsa και balkan reggae-punk μουσικές.

You may also like...