Ο Mon Devane στην Πάτρα για την 4η τοιχογραφία του ArtWalk7!

Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 συνεχίζεταιμε τη 4η τοιχογραφία και με έναν καλλιτέχνη από τις επιλογές του Open Call για καλλιτέχνες, τον Mon Devane!

Ο Mon Devane αυτοπροσδιορίζεται ως urban artist. Έχει γεννηθεί στην Ουρένσε της Ισπανίας, όπου και κατοικεί, και χρησιμοποιεί το σπρέι ως το κύριο εργαλείο όλων των καλλιτεχνικών του δημιουργιών από όταν ξεκίνησε το 2003.

Με βαθιές ρίζες στο graffiti, ξεκίνησε με το «old school», εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές μέσω σχημάτων και γραμμάτων, αλλά η ατέρμονη αναζήτηση του προσωπικού του στυλ τον οδήγησε σε ένα στάδιο που οι δημιουργίες του απέκτησαν έναν ρεαλιστικό χαρακτήρα. Πλέον, τα έργα του εστιάζουν σε πορτρέτα με φωτορεαλιστικό και μονοχρωματικό στυλ.

Δημιουργεί σε μεγάλα φορμάτ, όπου κάθε λεπτομέρεια γιγαντώνεται, ψάχνοντας να μεταδώσει βλέμματα που μιλούν για γεγονότα, ζωές, παραδόσεις και ιστορίες. Από το 2016 έχει συμμετάσχει σε έναν μεγάλο αριθμό από εκδηλώσεις και φεστιβάλ urban art σε όλο τον κόσμο, όπως στις Η.Π.Α, το Μεξικό, τη Τζαμάικα και το Η.Β.

Ο Mon Devane ταξιδεύει στην Πάτρα από την πόλη Ουρένσε της Ισπανίας για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της μία συμβολική τοιχογραφία που  «ενώνει» θεματικά τις δύο πόλεις, στην οδό Σκαγιοπουλείου 24. Οι πατρινοί και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της πεντηκοστής δεύτερης τοιχογραφίας του ArtWalk που έχει ήδη ξεκινήσει!

Περισσότερες πληροφορίες για τον Mon Devane, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του από κοντά!

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε:

στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu,
στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή

το instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival).

 

 

You may also like...