Ο Jeff Mills στη Δήλο με το μουσικό σχήμα “Tomorrow Comes the Harvest” (μαζί με τους Prabhu Edouard και Jean-Phi Dary)

Ο Jeff Mills στη Δήλο με το μουσικό σχήμα “Tomorrow Comes the Harvest” (μαζί με τους Prabhu Edouard και Jean-Phi Dary)

«Superstar techno DJ» και «μάγος της ηλεκτρονικής μουσικής». Ο Jeff Mills σε μια μυσταγωγική συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, μαζί με τον Γαλλοϊνδό δεξιοτέχνη της τάμπλα Prabhu Edouard, και τον Γάλλο κιμπορντίστα Jean-Phi Dary. Μια ανατρεπτική μουσική εκτέλεση σε παγκόσμια πρεμιέρα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube, με φόντο το ανυπέρβλητο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το μεσογειακό φως και τον αέρα των Κυκλάδων.

Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Από την underground σκηνή των κλαμπ του Ντιτρόιτ στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μέχρι την οπτικοακουστική πανδαισία των πιο πρόσφατων conceptual εμφανίσεών του σε κινηματογράφους, γκαλερί και μουσεία (ακόμη και στο Λούβρο), ο Jeff Mills είναι ένας από τους πρωτοπόρους της contemporary dance culture. Έχει κερδίσει επάξια τον απόλυτο σεβασμό ακόμη και όσων έχουν απλώς εγκυκλοπαιδική σχέση με αυτό που εν γένει αποκαλείται ηλεκτρονική μουσική, την οποία διαχρονικά παντρεύει με την jazz.

Μαζί με τον κιμπορντίστα Jean-Phi Dary και τον δεξιοτέχνη της τάμπλα Prabhu Edouard έχουν δημιουργήσει ένα ανατρεπτικό μουσικό σχήμα, το “Tomorrow Comes the Harvest”, που μαγνητίζει τον πλανήτη με απρόβλεπτες μουσικές εναλλαγές, μέσα από την αυτοσχέδια σύνθεση ήχων πέρα και πάνω από τα όρια του DJ set.

Μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Ωνάση, οι τρεις μουσικοί ταξιδεύουν στο μυθικό νησί της Δήλου και στήνουν μια συναυλία χωρίς κοινό, γεμάτη μεσογειακό φως και αέρα στον ναό της Ίσιδος. Το μυστηριώδες μέρος μοιάζει να ξυπνάει από τα μουσικά ξόρκια του Jeff Mills και να παίρνει ξανά ζωή. Ο μικρός δωρικός ναός, που περιτριγυρίζεται από τη θάλασσα του Αιγαίου, μεταμορφώνεται με ήχους που δημιουργούνται στο εδώ και τώρα.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Αν επιθυμείτε να δείτε αυτό το υλικό, παρακαλούμε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας επιλέγοντας τις κατηγορίες Επίδοσης και Στόχευσης. Τα δεδομένα σας ενδέχεται να μεταφερθούν σε υπηρεσίες τρίτων μέσων όπως τα YouTube, Vimeo, SoundCloud και Issuu.

Προσαρμογή των ρυθμίσεων Cookies

«Μετά από αυτή την εμπειρία του live στο νησί της Δήλου, μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι ο καθένας από εμάς είναι (ψυχικά) το ίδιο άτομο που ήταν πριν από το ταξίδι μας στη Δήλο. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς άλλαξε, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι προχώρησε και ανήλθε σε ανώτερο επίπεδο.» − Jeff Mills

YOUTUBE ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 | Onassis Channel στο YouTube

21:00

Το μουσικό ταξίδι κινηματογραφείται από τον σκηνοθέτη Χρήστο Σαρρή για να προβληθεί στο Onassis Channel στο YouTube.

Μετά τη Charlotte de Witte στην Αρχαία Μεσσήνη, έρχεται μια νέα οπτικοακουστική εμπειρία σε ένα αιώνιο μνημείο που μας καλεί να γιορτάσουμε την αναγέννηση της θέλησης για ζωή.

You may also like...