Ο Τάκης Χρυσικάκος στα σεμινάρια θεάτρου των Πολιτιστικών Αγώνων 2019 του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Ο ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019» ΤΟΥ Δ. Η.

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ                       

Τα Σεμινάρια Θέατρου των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019» που οργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. μέσω του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Αντωνάκη, ολοκληρώνονται τη Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, με θέμα

«ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ» και εισηγητή τον ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟ – (ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ)

από 18:00 – 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό

 με ελεύθερη είσοδο για όλους τους ενδιαφερόμενους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Tάκης Χρυσικάκος κατάγεται από την Μάνη και γεννήθηκε στην Νίκαια Αττικής. Φοίτησε στη Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν» και συγχρόνως άρχισε να παίζει στο «Θέατρο Τέχνης» επί μία 10ετία στα έργα Όρνιθες, Βάτραχοι, Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, Πέρσες του Αισχύλου, Οιδίππους Τύραννος του Σοφοκλή, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας και Τρωίλος και Χρυσηίδα του Σαίξπηρ, Αντώνιο ή το Μήνυμα της Λούλας Αναγνωστάκη, Αμέρικα ούρα του Βαν Ιταλυ, Οπερέτα του Γκομπρόβιτς, Μονόπρακτα του Αραμπάλ, Ο Καραγκιόζης παραλίγο Βεζύρης του Γ. Σκούρτη, Η τύχη της Μαρούλας του Δ. Κορομηλά, Βαβυλωνία του Βυζάντιου, Ισαβέλλα τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς του Ντάριο Φο, Μονόπρακτα των Κορομηλά – Καπετανάκη και Μονόπρακτα του Πάρη Τακόπουλου κ.α.                                                                                              Ύστερα προσχωρεί στο «Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο» του Λ. Τριβιζά και παίζει στα έργα Κάπταιν Σελ Κάπιταν Εσσο του Ρετζιανί, Μάνα και Γάμοι των μικροαστών του Μ. Μπρεχτ, Ένας Γάμος του Α. Τσέχωφ, Το Ρωμαϊκό Πανόραμα του Β. Γκούφα. Κατόπιν συνεργάζεται με το «Προσκήνιο» του Α. Σολωμού και παίζει στα έργα: Μπαλκόνι του Ζ. Ζενέ, Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες του Ι. Βερν, Το τραγούδι του νεκρού αδελφού του Μ. Θεοδωράκη και Εκάβη του Ευριπίδη στην Επίδαυρο.    Συνεργάζεται με τον Θύμιο Καρακατσάνη στα έργα: Νεφέλες του Αριστοφάνη, Επιστάτης του Χ. Πίντερ, Ο Θάνατος του εμποράκου του Α. Μίλλερ, Ο Χαρτοπαίκτης του Χουρμούζη. Επίσης συμμετέχει σε πολλούς θιάσους με τα έργα: Κεκλεισμένων των θυρών, Η πόρνη που σέβεται του Ζ. Π. Σαρτρ στο θέατρο ΟΡΒΟ, Καμπύρια του Νηλ Σάιμον στο θέατρο Αλίκη, Εραστής του Χ. Πίντερ στο θέατρο Πανελλήνιο (σκηνοθεσία Μ. Βολανάκη), Ο χορός του θανάτου του Α. Στρίνμπεργκ στο θέατρο Ιλίσια (σκηνοθεσία Μ. Βολανάκη), Μικρές Αλεπούδες της Λιλιαν Χελμαν στο θέατρο Αθηνών, Ιστορία Ζωολογικού Κήπου του Ε. Αλμπη – Ο τίγρης του Μ. Σίσγκαλ στο θέατρο Αναλυτή, Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνσδορ του Σαίξπηρ στο θέατρο Καρέζη, Η πρεμιέρα της Ζ. Μπαλασκό στο θέατρο Αθηνών, Ιάγος στον Οθέλλο του Σαίξπηρ στο Ηρωδειο, Λίστα Γάμου του Δ. Χαριτόπουλου στο θέατρο Αμιράλ, Τρεις φορές ζωή της Γ. Ρεζά στο θέατρο Μπρόντγουαίη, Νεφέλες του Αριστοφάνη με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο, τον Σέντζα του Π. Χορν στο Εθνικό Θέατρο, Ευαίσθητη ισορροπία Ε. Αλμπη στο θέατρο Αθηναΐδα, Άλμα Μάλερ στο θέατρο Αθηναΐδα, Η Διαθήκη του Μ. Ποντίκα με το Θεσσαλικό Θέατρο, Ντανταδες του Γ. Σκουρτη στο θέατρο Ζινα, Αλητες Θεατρίνοι του Σαιμον Γκρευ και Άνθος του Γιαλού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο θέατρο Ανεσις, Όλα είναι στο Μυαλό σου της Ρομπιν Σουικορντ στο θέατρο Τοπος Αλλου, καθως και σε αλλα εργα.

Από το 1988 αρχίζει να σκηνοθετεί και συγχρόνως παίζει τα έργα Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, Σφήκες του AΑριστοφάνη στο Ηρώδειο, Βαβυλωνία του Δ.Κ.   Βυζάντιου, Ο Σάκης, ο θείος και το Κόμμα του Γ. Αρμένη, Αι Δύο Ορφαναί του Ντ’. Ενερύ, η Κυρία με τις Καμέλιες του Α. Δουμά Υιού, Ο Καραγκιόζης παραλίγο Βεζύρης του Γ. Σκούρτη, Φιάκας του Δ. Κ. Μισιτζή, ακόμα σκηνοθέτησε « Το όνειρο ενός γελοίου» του Φ. Ντοστογιεφσκι, το Φουεντε Οβεχουνα του Λοπε δε Βεγα και το Οιδηπους, η ιστορία του κόσμου όπως την είπαν οι Έλληνες, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακιρη με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρας.

Τα τελευταία χρόνια παίζει έργα Ελλήνων λογοτεχνών στα περισσότερα Φεστιβάλ σε δίκες του παραγωγές, Γ. Βιζυηνού Το Αμάρτημα της Μητρός μου, Α. Παπαδιαμάντη Άνθος του γιαλού, Ο καιρός των Χρυσανθέμων του Μ. Ελευθερίου, σκηνοθέτησε και παίζει για πέμπτη χρονιά σε όλη την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης την «Αναφορά στον Γκρέκο» του Ν. Καζαντζάκη.

Στον κινηματογράφο πρωτοπαίζει το 1978 στην ταινία Υπόθεση Πολκ και παίρνει βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν άλλες 10 ταινίες, ενώ στην τηλεόραση παίζει το Θέατρο της Δευτέρας της ΕΡΤ πάνω από 20 θεατρικά έργα, καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Είναι δάσκαλος σε Δραματικές σχολές.

 

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου ξεκινάει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ των                      «Πολιτιστικών Αγώνων 2019», με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΚΟ»

με τον Τάκη Χρυσικάκο.

 

 

 

You may also like...