Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ

to megalo mas tsirkoΟ «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων», παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», στις 21.30,Είσοδος 8€.
Πρόκειται για ένα έργο – σταθμό στην ιστορία του θεάτρου. Είναι μια πολιτική επιθεώρηση, που παρουσιάζει την Ελλάδα σαν τσίρκο, σαν σκηνή από την οποία παρελαύνουν γελωτοποιοί και σαλτιμπάγκοι, ψεύτες και ανδρείκελα, χαμένες επαναστάσεις και προδομένα όνειρα, στιγμές μεγαλείου και ταπείνωσης. Η Ελλάδα είναι ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά της, χωρίς να χορταίνει, από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
Στην παράστασή μας μεταφέραμε το έργο στο σήμερα. Οι ήρωες είναι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες. Άλλωστε το έργο είναι επίκαιρο όσο και όταν πρωτοπαρουσιάστηκε.
Μπορεί να μην έχουμε επίσημη λογοκρισία, αλλά το ποια είδηση θα προβληθεί και ποια θα «θαφτεί» αποφασίζεται από λίγους ισχυρούς των Μ.Μ.Ε.. Μπορεί να μην έχουμε Μεγάλες Δυνάμεις που στέλνουν τους στόλους τους για να μας «προστατέψουν», αλλά μας «βοηθούν» με άλλους τρόπους. Μπορεί να μην μας στέλνουν γκιλοτίνες, αλλά φροντίζουν να έχουμε άλλες θηλιές γύρω από τον λαιμό μας. Πρωτευουσιάνοι, ψευτοϊππότες, ζητιάνοι και μάντεις δεν μας λείπουν. Μπορεί να μην περιμένουμε βασιλιάδες να έρθουν ή να τους βλέπουμε να φεύγουν χωρίς να καταλαβαίνουμε το γιατί, αλλά από «σωτήρες», που κάποιοι μας παρουσιάζουν κάθε λίγο και λιγάκι με τυμπανοκρουσίες και που αμέσως μετά «αποσύρονται» χωρίς να ακούμε τίποτα πια γι’ αυτούς, είμαστε γεμάτοι. Όσο για το «Που είναι το Σύνταγμά σας;», όπως αναρωτιέται στο έργο το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, είναι ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων μας.
Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων
Σκηνοθεσία: Αθανασόπουλος Νάσος
Τραγούδι: Καρεφυλλάκης Βασίλης
Αφίσα – σκίτσα – σκηνικά: Πατούρας Γιάννης
Μουσική επιμέλεια: Χαιρέτης Γιώργος
Φωτογραφία: Μπαρούνης Δημήτρης
Ερμηνεύουν:
Αθανασόπουλος Νάσος, Αθανασοπούλου Έλενα, Βεριβάκη Χριστίνα, Βερονίκης Κώστας, Βερούλη Ελισάβετ, Βουτετάκη Αργυρώ, Βουτετάκη Κατερίνα, Καρμπαδάκη Ελένη, Κλάουζεν Ρεγγίνα, Κοκολογιάννη Σοφία, Κοκοτσάκη Ελευθερία, Κουκουράκη Εύα, Κυριακοπούλου Εμμανουέλα, Μπουζάκης Αποστόλης, Μπουμπόναρη Φανή, Νικολακάκης Δημήτρης, Πατεράκης Γιάννης, Ραμουτσάκη Μαρία, Τακτικάκης Γιώργος, Χρυσουλάκη Αφροδίτη, Ψυλλάκη Χρυσούλα.
Συμμετέχουν:
Αθανασοπούλου Ελευθερία, Αθανασοπούλου Ευτυχία, Γαλανάκη Θεανώ, Καντέρη Νίκη, Μελάκης Κώστας, Νυσταζάκη Βασιλεία, Πετράκη Ελευθερία, Τραχαλάκη Δέσποινα, Χιωτάκη Δέσποινα και ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος «Βιγλάτορες».
Το σωματείο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων», είναι ένας πολιτιστικός επιμορφωτικός σύλλογος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που σκοπό έχει την καλλιέργεια, παραγωγή, διάδοση και ανάπτυξη των τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου, την μελέτη και την εφαρμογή της θεατρικής τέχνης και επιστήμης ως μέσο για την ηθική και πνευματική ανύψωση του Πολιτισμού της Ελληνικής κοινωνίας.

You may also like...