Ο Σέρτζι Μπελμπέλ στην Αθήνα

sergi_belbelΜε αφορμή την παρουσίαση του έργου του «Εκτός Παιδιάς» την Τρίτη, 11 Μαρτίου στο πλαίσιο του 3ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων, ο πολύ γνωστός και στην Ελλάδα ισπανός δραματουργός Σέρτζι Μπελμπέλθα βρεθεί στην Αθήνα, προσκεκλημένος της Πρεσβείας της Ισπανίας.
Μετά από την παρουσίαση του έργου του στο Ινστιτούτο Θερβάντες, ο Σέρτζι Μπελμπέλ θα συνομιλήσει με το κοινό.
Σημειώνουμε ότι στην Ελλάδα έχουν ανέβει τρία έργα του:
1.       «Μια στιγμή πριν» (σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης)
2.       «Είμαι άσχημη» (σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης) και
3.       «Μετά τη βροχή» (σκηνοθεσία: Έρση Βασιλικιώτη)
Σε θεατρικό αναλόγιο έχει παρουσιαστεί και το έργο του «Αίμα» (σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Γεωργοπούλου)
11.03.2014, 18.00
Εκτός παιδιάς (Offside) του Σέρτζι Μπελμπέλ. Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χρίστος Μπίρος, Θέμης Καρποδίνης, Ισμήνη Κυρίτση.Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ.
Παρουσία του Σέρτζι Μπελμπέλ.
Μια κωμωδία υψηλού κινδύνου για την οικογένεια, το ποδόσφαιρο και την οικονομική κρίση. Ο 82χρονος Ζουζέπ, ζει στο σπίτι του με τον Ρίκυ, τον νοτιοαμερικανό γηροκόμο του.  Η κόρη του Ζουζέπ, η Άννα, και ο σύζυγός της Πολ, βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης, της κρίσης που περνάει ο γάμος τους, αλλά και της επιθυμίας τους να στείλουν τη 18χρονη κόρη τους Λίζα για σπουδές στις ΗΠΑ. Καθώς η απειλή για το μέλλον της οικογένειας μεγαλώνει, η Άννα διαπιστώνει σύντομα πως η μόνη λύση για να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές της κόρης της είναι να φύγει από τη μέση ο πατέρας της, να μπει σε ένα δημόσιο γηροκομείο, ώστε να εξοικονομήσουν τα χρήματα που στοιχίζει ο οικιακός βοηθός και να κερδίσουν κι άλλα ενοικιάζοντας το σπίτι του. Αυτό όμως είναι πολύ δυσκολότερο απ’ όσο φαίνεται, και όταν πια η απόγνωση κορυφώνεται… όλα είναι πιθανόν να συμβούν!
Λεπτομέρειες για το 3ο Φεστιβάλ Θεατρικών αναλογίων, θα βρείτε εδώ: http://www.difusionelectronica.institutocervantes.es/read/show.aspx?a=BKeABEwP2dNX8Xl6r1v0zl7C-0*DRUyr.html

You may also like...