Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλιανών <<Ο ΚΕΡΑΜΟΣ>> οργανώνει συνέδριο με θεμα <<ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ>>

prosklisi_synedrioΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλιανών <<Ο ΚΕΡΑΜΟΣ>>, σε συνεργασία  με τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης, και υπό την αιγίδα της έδρας  UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου, οργανώνει συνέδριο στις 9 και 10 Αυγούστου 2014, με γενική θεματική: <<ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ>>.
Στόχος του συνεδρίου είναι να καταδειχθεί πως τα δύο αδελφά νησιά, καθώς και ολόκληρη η Μεσόγειος, υπήρξαν από τα βάθη των αιώνων σταυροδρόμι ηπείρων, λαών και πολιτισμών.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν :
Α) Ειδική εκδήλωση – εσπερίδα για να τιμηθεί ο Καστελλιανός Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ.Άνθιμος Δρακωνάκης: <<60 χρόνια υπηρέτης της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Διασποράς>>. Η τιμητική αυτή εκδήλωση θα γίνει την 9η Αυγούστου ε.έ στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου Φουρνής.
Β) Την Κυριακή 10 Αυγούστου  (ώρα 8:00 π.μ.) θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Καστελλίου Φουρνής, Προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου.
Γ) Την ίδια μέρα θα ακολουθήσει το κυρίως μέρος του συνεδρίου, στο Κινηματοθέατρο <<ΔΡΗΡΟΣ>> στη Νεάπολη, με ανακοινώσεις – προτάσεις ειδικών και συζητήσεις, πάνω στο θέμα του συνεδρίου: <<ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΔΡΌΜΙ ΛΑΏΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ>>.
Θα είναι εξαιρετική τιμή για το Σύλλογο και το χωριό μας, να Σας υποδεχτούμε ανάμεσά μας στις εκδηλώσεις του συνεδρίου, που αναφέρονται  στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
 
Από το Δ.Σ του Συλλόγου 

You may also like...