«Ο Πιανίστας» Ένας σολίστ –και ένα ακροατήριο– στα πρόθυρα… της νευρικής κρίσης!

Thomas Monckton / Courteney Stevens
Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 20:30
Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρες 11:30 και 17:00
Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
«Ο Monckton αναμιγνύει την τέχνη της μιμικής με την τέχνη του κλόουν, του τσίρκου ακόμα και του μάγου, δημιουργώντας ένα σύγχρονο έργο με τεράστια απήχηση σε όλες τις ηλικίες.»
Theatre Review
«Δεν υπάρχει ούτε ένας θεατής που να μην ερωτευτεί αμέσως τον “Πιανίστα”. Τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα!»
Theatreview New Zealand
Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τον Thomas Monckton [Τόμας Μόνκτον] ή τον Courteney Stevens [Κόρτνεϋ Στήβενς], μέλη του Circo Aereo, στην κωμική παράσταση σύγχρονου τσίρκου «Ο Πιανίστας» που απομυθοποιεί πλήρως τον κλασικό σολίστ και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, ενώ πέρυσι ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές του FRiNGE Festival του Εδιμβούργου. «Ο Πιανίστας» φιλοξενείται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας το Σάββατο 11 (ώρα 20:30) και την Κυριακή 12 Μαρτίου (17:00).
Στις προγραμματισμένες παραστάσεις έχει προστεθεί και μία πρωινή την Κυριακή 12/3 (ώρα 11:30). Για την παράσταση αυτή το Μέγαρο προσφέρει προσκλήσεις στα Παιδικά Χωριά SOS και στο Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και περιορισμένο αριθμό δωρεάν εισιτηρίων σε ανέργους (με σειρά προτεραιότητας και με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους).
Η κυριακάτικη πρωινή παράσταση είναι ανοιχτή και για αγορά εισιτηρίων σε όσους δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους για τις ήδη προγραμματισμένες παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.
Οι παραστάσεις του Circo Aereo στο Μέγαρο εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Σ’ αυτό απολύτως καταστροφικό ρεσιτάλ…
… ένας διψασμένος για αναγνώριση «βιρτουόζος» προσπαθεί να παίξει πιάνο, αλλά τελικά παίζει με τα νεύρα των ακροατών! Σχεδόν κάθε κίνησή του επί σκηνής καταλήγει σε ένα μικρό Βατερλό, με αποτέλεσμα ο αισιόδοξος, πλην όμως ατυχής, σολίστ να χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας στο τέλος της παράστασης. Στην αρχή, δοκιμάζει να ανοίξει την αυλαία, αλλά εκείνη προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ, ο κρυστάλλινος πολυέλαιος της σκηνής μετατρέπεται σε επικίνδυνη αιώρα-παγίδα, και το πιάνο σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί! Στη συνέχεια, μια χιονοστιβάδα από εμπόδια θα μετατρέψουν τη σκηνή σε σουρεαλιστικό πεδίο μάχης και… ό,τι ήθελε προκύψει! Και να που τελικά προκύπτει ένα πολύ διασκεδαστικό… χάος!
Circo Aereo
Thomas Monckton / Courteney Stevens
«Ο Πιανίστας»
Διάρκεια: 55 λεπτά
H παράσταση απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 5 ετών
Πρώτη παρουσίαση: Hämeenlinna City Theatre, Φιλανδία, Σεπτέμβριος 2013
Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός         Thomas Monckton & Sanna Silvennoinen

Σχεδιασμός φωτισμών           Juho Rahijärvi

Ηχητικός σχεδιασμός             Tuomas Norvio

Σχεδιασμός κοστουμιού          Kati Mantere

Τιμές εισιτηρίων
16 € (Ζώνη Β) • 25 €  (Ζώνη Α)
Ειδικές τιμές
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 6 € • Πολύτεκνοι, 65+: 10 €

Πληροφορίες 210 72.82.333
www.megaron.gr

Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...