“Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ”

Η θεατρική παράσταση «Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ» από τη θεατρική ομάδα της Ενορίας Κάτω Ασιτών, θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:00 με Είσοδο 5€ υπέρ της Ενορίας Κάτω Ασιτών (παιδιά έως 12 ετών, δωρεάν).
Βασικός ήρωας του έργου είναι ο Μανόλης, ο γιος του Σαϊτονικολή. Ο Μανόλης είναι ένας αυθόρμητος έφηβος, ο οποίος ζούσε στα βουνά κοντά στους βοσκούς μακριά απ’ το χωριό του, από την παιδική του ηλικία. Είχε εγκαταλείψει το σχολείο, νιώθοντας αποστροφή στις παιδαγωγικές μεθόδους του δασκάλου του και ένιωθε ανθρωποφοβία όταν συναναστρεφόταν τους κατοίκους του χωριού του. Μόνο με τους βοσκούς ένιωθε οικειότητα. Στα δεκαοκτώ του χρόνια η είσοδός του στη μικρή κοινωνία της Βιάννου του δημιούργησε προβλήματα και δυσκολευόταν να προσαρμοστεί. Από τη στιγμή αυτή αρχίζει για τον έφηβο το δράμα της προσαρμογής. Η πρώτη σύγκρουση έρχεται με τα πρώτα σκιρτήματα του ερωτικού συναισθήματος. Ο γάμος όμως, που συμφωνήθηκε από τους γονείς των δυο νέων, αργεί, γιατί ο πατέρας του νέου προσπαθεί πρώτα να τον δαμάσει. Ο ατίθασος όμως νέος επαναστατεί και αρχίζει τις «κουζουλάδες». Η απαγόρευση που του επιβάλλουν να βλέπει την αρραβωνιαστικιά του τον στρέφει σε μια άλλη κοπέλα, «τη Μαργή», που γίνεται το είδωλό του. Τελικά, ύστερα από πολλά επεισόδια, ο Πατούχας παντρεύεται την πρώτη κοπέλα, την Πηγή, και όλα τελειώνουν ωραία και φυσικά.
ΔΙΑΣΚΕΥΗ : ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΗΧΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ:ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΣΚΗΝΙΚΑ:ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΒΑΣ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΕΜΑΡΧΑΚΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΛΑΓΚΑΔΙΤΗ ΧΡΥΣΑ, ΜΗΝΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΟΛΕΜΑΡΧΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΣΕΡΕΒΕΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

You may also like...