«Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον»

Daniel Egneus PADINGTON - mΗ μεγάλη επιτυχία των Χριστουγέννων, «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» παρουσιάζεται και πάλι, κατόπιν απαίτησης του κοινού, σε δύο μόνο παραστάσεις στις 3:00 το μεσημέρι και στις 6:00 το απόγευμα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους, αυτές τις γιορτές, για να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού, με αφηγητή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και με τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη, έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους εγκαίρως για αυτές τις δύο νέες παραστάσεις (έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 13 Ιανουαρίου). Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα μαγικό ταξίδι σε δύο εξαιρετικές μουσικές συνθέσεις: στο κλασικό αριστούργημα «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ (λιμπρέτο, μουσική) και στην «Πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον», έργο του σύγχρονου βρετανού συνθέτη Χέρμπερτ Τσάππελ [Herbert Chappell], το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτά τα Χριστούγεννα.
Το περίφημο παραμύθι
«Ο Πέτρος και ο Λύκος» είναι μια από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του διεθνούς ρεπερτορίου. Αποτελώντας ένα ευφάνταστο μουσικό όχημα, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας, οι χαριτωμένες περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού Λύκου, έχουν χαρίσει σπάνιες στιγμές μουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων ακροατών.
Η
«Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» είναι ένα υπέροχο έργο για ορχήστρα και αφηγητή, το οποίο βασίζεται στην ιστορία του γνωστού Αρκούδου που ήρθε στο Λονδίνο από το Περού. Ο Χέρμπερτ Τσάππελ χρησιμοποιεί μια σύγχρονη μουσική γλώσσα με ισχυρές δόσεις τζαζ και πολύ χιούμορ, δημιουργώντας ένα λαμπερό ορχηστρικό πυροτέχνημα.
Η μαγεία της κλασικής μουσικής συναντά τις ατμοσφαιρικές εικόνες του σουηδού εικαστικού
Daniel Egneus και της ελληνίδας σκηνοθέτιδας-animator Έφης Παππά, οι οποίοι ζωντανεύουν στην οθόνη της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης τις περιπέτειες αγαπημένων ηρώων της παιδικής μας ηλικίας.
Μια συμπαραγωγή του
Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Lykos Productions.
«Ο Πέτρος και ο Λύκος»

και «Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον»

Διάρκεια: 90΄ με διάλειμμα

Αφηγητής: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ντικράν Οβακιμιάν

Εικονογράφηση: Daniel Egneus

Σκηνοθεσία animation: Έφη Παππά

Εκτέλεση animation: Χρήστος Παπανδρεόπουλος

Οργάνωση παραγωγής: Λήδα Κοζάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Τιμές εισιτηρίων

9 € (Ζώνη Γ), 15 € (Ζώνη Β), 22 € (Ζώνη Α), 30 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Παιδικό: έκπτωση 30% επί της τιμής κάθε ζώνης
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, 65+: 8 €

Πληροφορίες

210 72.82.333

www.megaron.gr

Επίσης

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

https://twitter.com/MegaronAthens 

https://www.lykofos.org

You may also like...