Ο Νιγηριανός «Έλληνας» που προάγει τον Ελληνικό Πολιτισμό στη Ρόδο!

samΣτις 17 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, ο βραβευμένος από την Ελληνική κυβέρνηση ως Πρεσβευτής του Ελληνισμού, Δρ. Σαμ Τσέκουας, από τη Νιγηρία , που ζει στις ΗΠΑ, εκδότης, συγγραφέας και ιδιοκτήτης του μοναδικού Ελληνικού βιβλιοπωλείου στη Νέα Υόρκη, θα βρίσκεται στη Ρόδο για να μας μιλήσει για το Θαύμα να Νιώθεις Έλληνας!
Σε αυτούς τους περίεργους καιρούς, που αμφισβητούνται όσα γνωρίζαμε, που το ηθικό της Ελληνικής κοινωνίας είναι σχεδόν στο ναδίρ, που η περηφάνια του Ελληνικού λαού έχει τσαλαπατηθεί … έρχεται ένας φιλέλληνας, που νιώθει Έλληνας, ο Νιγηριανός Σαμ Τσέκουας που ζει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, να μας ξαναθυμίσει ότι  «Το μεγαλείο της Ελλάδας δεν βρίσκεται στο παρελθόν της αλλά και στο παρόν. Η Ελλάδα εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει. Είναι σημαντικό να το διατυμπανίζουμε».
“Ο Δρ. Σαμ Τσέκουας, έχει πει ότι όσο αναπνέει θα προβάλλει την ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά γράμματα και δεν έχει μείνει μόνο στα λόγια … Άνοιξε το μοναδικό Ελληνικό βιβλιοπωλείο στην αμερικανική μεγαλούπολη Αστόρια, των εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνοαμερικανών, εκεί όπου «ο αέρας μυρίζει Ελλάδα» και πουλάει ελληνικά βιβλία με σκοπό να προάγει την Ελληνική γλώσσα και γραμματεία. Διοργανώνει ακόμα εκδηλώσεις, ποιητικές βραδιές και πρόσφερε δωρεάν μαθήματα ελληνικής στο βιβλιοπωλείο του για δύο χρόνια. Ανάμεσα στις αγγλικές εκδόσεις και στα μπεστ σέλερ τελευταίας εσοδείας, υπάρχουν ράφια που ξεχειλίζουν από ελληνικούς τίτλους. Δεν είναι μόνο τα αναμενόμενα κείμενα αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και ιστορίας αλλά και βιβλία σύγχρονης λογοτεχνίας, δοκίμια και βιογραφίες, οδηγοί μαγειρικής, μελέτες και βιβλία τέχνης.  Παράλληλα ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Seaburn στην Αστόρια. Ως σήμερα έχει εκδώσει 120 ελληνικούς τίτλους, ανάμεσα σε αυτούς και μια ποιητική σειρά, η οποία κυκλοφορεί με την επωνυμία Salonica Ρress”. (πηγή: tovima.gr)
Ο Δρ. Τσέκουας υποστηρίζει σθεναρά ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ένα δώρο για την ανθρωπότητα και όραμα του είναι όσο περισσότερος κόσμος, να μάθει να μιλάει καλά την Ελληνική γλώσσα γιατί έτσι μόνο, οι περισσότεροι λαοί, θα κατανοήσουν καλύτερα τη δική τους.
Άλλωστε … «Ο άνθρωπος ζει εκεί, όπου είναι θαμμένο ένα μέρος της καρδιάς του» (Αλέξανδρος Δουμάς) … και ο Δρ. Τσέκουας, μοιάζει να μην έφυγε ποτέ από την Ελλάδα, όπου σπούδασε οδοντιατρική και φιλοσοφία.
Η πρωτοβουλία – οργάνωση της εκδήλωσης είναι του γραφείου «Ποιήεσσα» – θεματικές εκδηλώσεις (www.poeessa.com) και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σινεμά 9 Διαστάσεων «Θρόνος του Ήλιου» (www.throneofhelios.gr), στην οδό 25ης Μαρτίου 2, που συνεργάζεται και στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, καθώς συνάδει με τους στόχους του θεάματος, που είναι η προβολή και ανάδειξη της ένδοξης ιστορίας και του πολιτισμοόυ του τόπου μας.
Η είσοδος είναι δωρεάν και στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται τεύχη του βιβλίου του Δρ. Σαμ Τσέκουας: «Το Θαύμα να Νιώθεις ΕΛΛΗΝΑΣ – 10 Συναντήσεις με την Ελλάδα»
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=365492
Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: anna@poeessa.com

You may also like...