«Ο Λουκιανός των παιδιών» Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους φίλους του Λουκιανού στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

«Ο Λουκιανός των παιδιών»

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους φίλους
του Λουκιανού

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου | 16:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

 

 

Ηθοποιοί | Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Δέσποινα Γιώτη, Νικορέστης Χανιωτάκης
Τραγουδιστές | Δώρος Δημοσθένους,
Μαρία Κηλαηδόνη

Σκηνοθεσία θεάματος | Γιάννης Καλατζόπουλος, Άννα Βαγενά
Διεύθυνση εξαμελούς ορχήστρας | Βασίλης Γκίνος
Επιμέλεια σκηνικών και κουστουμιών | Αντώνης Χαλκιάς
Σχεδιασμός φωτισμών | Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Τεχνικός ήχου | Μιχάλης Αλεξάκης
Επιλογή αρχειακού υλικού Λ. Κηλαηδόνη | Άννα Βαγενά, Αφροδίτη Δασκαλάκη
Συμμετέχει η Σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά»

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ | Χώρος Θεάματος Μεταξουργείο – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τα πιο γνωστά τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που αγαπήθηκαν από τρεις γενιές του τόπου μας, θα ζωντανέψουν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 16:30 στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σε αυτή μουσική παράσταση που είναι αφιερωμένη στον Λουκιανό, θα ακουστούν «Ο φτωχός και μόνος καουμπόι», το «Τζιν τζιν τζιν», η «Μαίρη Παναγιωταρά», τα «Θερινά σινεμά», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών» (σάμπα), ο «Μικρός Ήρωας» και άλλα αγαπημένα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν ο Δώρος Δημοσθένους, η Μαρία Κηλαηδόνη και η Παιδική Χορωδία της Σχολής Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού «Χριστιάννα Σκιαδά» (διδασκαλία: Βαγγέλης Κρανιώτης). Τους πλαισιώνει εξαμελής ορχήστρα που διευθύνει ο Βασίλης Γκίνος.

Παράλληλα, τα παιδιά της Σχολής σε χορογραφίες της Χριστιάννας Σκιαδά θα «σχολιάζουν» τα μουσικά μέρη με τον δικό τους τρόπο. Μεγάλο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο στα παιδικά τραγούδια και παιχνίδια του «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά», της δισκογραφικής δουλειάς του Λουκιανού Κηλαηδόνη που άφησε εποχή, όταν κυκλοφόρησε το 1993, καθώς εκεί ο αξέχαστος συνθέτης συγκέντρωσε και κατέγραψε για πρώτη φορά τα «αδέσποτα», όπως έλεγε, τραγούδια και παιχνίδια της γειτονιάς, του κατηχητικού, των προσκόπων και της κατασκήνωσης. Έτσι, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν επί σκηνής το «Να ’το, να ’το, το δαχτυλίδι», το «Δεν περνάς, κυρά Μαρία», το «Γκέο βαγκέο» και άλλα παιχνίδια και τραγούδια.

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Δέσποινα Γιώτη και Νικορέστης Χανιωτάκης θα παρουσιάσουν σε μικρούς και μεγάλους θεατές το θεατρικό έργο «Φίνο Ριριλίνο» του συγγραφέα Κώστα Λιάκουρη σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, στο οποίο θα ακουστούν 12 ανέκδοτα τραγούδια του Λουκιανού που είχαν γραφτεί για τη συγκεκριμένη παράσταση το 1986.

Η επιμέλεια των σκηνικών και των κοστουμιών της παράστασης είναι του Αντώνη Χαλκιά. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Στον ήχο, ο Μιχάλης Αλεξάκης. Η επιλογή υλικού από το αρχείο του Λ. Κηλαηδόνη έγινε από την Άννα Βαγενά και την Αφροδίτη Δασκαλάκη.

Όλες οι παραπάνω ενότητες συνδέονται με σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη.

Ένα όμορφο απόγευμα στο Μέγαρο, έτσι όπως θα το ήθελε ο Λουκιανός που αγαπούσε πολύ το παιδικό κοινό και συνήθιζε να λέει: «Τα παιδιά είναι παιδιά και όλα είναι το ίδιο».
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών και αποτελεί συμπαραγωγή του Χώρου Θεάματος Μεταξουργείο και του ΜΜΑ.

Τιμές εισιτηρίων
10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα

Ομαδικές κρατήσεις
210 72 82 367

You may also like...