Ο Κύκλος του Οιδίποδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Κύκλος του Οιδίποδα 13 & 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μμ Αθήνα & Δελφοί Σε συνεργασία με ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου Είσοδος ελεύθερη Ο Κύκλος του Οιδίποδα είναι η παράσταση που το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) θα παρουσιάσουν στην Αθήνα, στην έδρα του ΙΜΚ  στις 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μμ. και στις 15 Σεπτεμβρίου ώρα 9:00 μμ. στους Δελφούς στο Θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, σε συνεργασία με ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου. Το κείμενο του έργου είναι καρπός σύνθεσης χωρίων από τον τραγικό κύκλο του Οιδίποδα (Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Οιδίπους επί Κολωνώ) και γλώσσες της παράστασης είναι τα ελληνικά, τα κινεζικά και τα αρχαία ελληνικά των χορικών, ενώ οι υπέρτιτλοι θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το έργο αυτό αποτελεί την καταληκτική φάση του Προγράμματος που το ΙΜΚ και το ΚΕΔΡΑ υλοποιούν με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναπτύσσοντας εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μια σημαντική δέσμη δράσεων με αντικείμενο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ερμηνεία και παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στη φιλοξενία των Κινέζων ηθοποιών συμβάλλει και η Βουλή των Ελλήνων.
Ταυτότητα της παράστασης Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης, Δραματουργία, Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης, Πέπη Ρηγοπούλου, Χορογραφία Φάνης Καφούσιας, Αρχαία Λύρα: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος, Simone Mongelli, Δίαυλος: Κώστας Φραγκής, Διδασκαλία αρχαίων χορικών και εκφοράς: Γιάννης Τράντας, Βοηθός Σκηνοθέτης: Κώστας Μητράκας
Κινεζική ομάδα ηθοποιών: Τσίαγκ Μπο Νίγκ, Γκονγ Ξιάο Ρογκ, Τσάγκ Λιν, Τσιαγκ Γιουάν, Ουάγκ Σι Ουέι.
Ελληνική ομάδα ηθοποιών: Αντωνιάδης Αντώνης, Καρλατήρα Γεωργία, Καστρίτης Στάθης, Κώνστα Τζωρτζίνα, Λύκου Εβίτα, Μητράκας Κώστας, Ρούσσου Ιωάννα, Σολδάτου Σοφία Μαίρη, Τσικούρας Δημήτρης, Χαρμπάτσης Γιάννης.

Επικοινωνία: Γ. Ανδρεάδης, τηλ. 6983929395, cmitrakas@gmail.com

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μμ.

Είσοδος ελεύθερη: απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 3418579.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€.για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τη 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...