«Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

72c4d1f4-6269-4b0f-8c01-8a22dccd96f3Η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη με τον θίασό της επισκέπτεται την πόλη του Ηρακλείου για τρεις ημέρες, συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι, την Κυριακή 17, Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιουλίου, «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» θα βρίσκεται στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30.
«Ο Κουρέας Της Σεβίλλης» ήταν  ένα  θεατρικό  έργο του Μπωμαρσαί  που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι – σπουδαίος Ιταλός  συνθέτης – το διάλεξε για να το κάνει όπερα.
Δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας  συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. ΄Έχει δηλαδή  μαγεία και  ρεαλισμό, χιούμορ  και μια πολύ   ενδιαφέρουσα  υπόθεση. Η ιδέα  μου  ήταν  να μετατραπεί η όπερα  σε ένα θεατρικό έργο   για παιδιά  με τραγούδια  βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά  ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα  για την καλλιέργεια  του μουσικού τους αισθητηρίου.
Το έργο  διασκευασμένο με την μεγαλύτερη δυνατή  προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και  μετατρέπει  τις άριες και τα φωνητικά σύνολα, σε τραγούδια, δημιουργώντας   μια όμορφη  μουσική θεατρική εικόνα. Όλα αυτά ενώνονται  μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς  διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν  και πολύχρωμα κοστούμια -με  άρωμα εποχής-, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον  των παιδιών.
Λίγα λόγια για το έργο…
Όλα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας πολλά χρόνια πριν, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι απ’ τη Σεβίλλη είχε πάει να επισκεφθεί μια θεία της. Δεν είχε προλάβει να μπει στο σπίτι όταν ξαφνικά αντίκρισε τον κόμη Αλμαβίβα, που έτυχε να περνάει από κει. Αυτό ήταν! Μια ματιά ανάμεσα σ’ ένα αγόρι και ένα κορίτσι και η αγάπη της ιστορίας μας έχει κιόλας γεννηθεί… Λίγες μέρες αργότερα ο Αλμαβίβα στέλνει προξενήτρα στο Γέρο- Μπάρτολο,  τον κηδεμόνα της Ροζίνας, για να ζητήσει το χέρι της. Εκείνος όμως αρνείται! Τότε ο Κόμης αποφασίζει να τη βρει μόνος του και με τη βοήθεια του Φίγκαρο, του ξακουστού κουρέα της Σεβίλλης…
Είσοδος: 10€
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Διασκευή-Ενορχήστρωση: Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα
Στίχοι & επιλογή μελωδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία Τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Βαρθαλίτης  Αντώνης,  Γεωργάκη  Κατερίνα,  Δέσποινα  Πολυκανδρίτου, Νικολάου Γιάννης, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Χονδρογιάννης Άγγελος

You may also like...