Ο Κουκλοθίασος «Ο Τρελός του Βασιλιά» παρουσιάζει δύο παραστάσεις στην Πύλη Βηθλεέμ

mvlddf;dΟ κουκλοθίασος «Ο Τρελός του Βασιλιά» και ο Δήμος Ηρακλείου σας περιμένουν την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» για δύο παραστάσεις καθημερινά. Η πρώτη παράσταση, για παιδιά όλων των ηλικιών, θα παιχτεί στις 19:00 και έχει πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας “Μικρό Πρίγκηπα” ενώ η δεύτερη, μία παράσταση για όλες τις ηλικίες, ξεκινάει στις 22:00 με την κλασσική Κοκκινοσκουφίτσα σε νέες περιπέτειες…
Γενική είσοδος: 5€
Τα ταξίδια του Μικρού Πρίγκηπα (στις 19:00)
Κουκλοθέατρο βασισμένο στο κλασσικό διήγημα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.
Μπορεί ένα τριαντάφυλλο να εξημερώσει ένα μικρό άνθρωπο;
Πόσο διασκεδαστικό είναι να καθαρίζεις ηφαίστεια κάθε πρωί αντί να τακτοποιείς το δωμάτιό σου;
Που θα βρεις ένα φίλο σ’ ένα πλανήτη τόσο μεγάλο όσο ένα πεπόνι; Ένα παραμύθι για τη φιλία και το ταξίδι προς αναζήτησή της που ζωντα-νύει μέσα από την αφήγηση, το κουκλοθέατρο και τη μουσική..
Κούκλες – σκηνικά: κουκλοθίασος “ο Τρελός του Βασιλιά”
Μουσική: Ευριπίδης Ζαφείρας
Κουκλοπαίζει και αφηγείται ο Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος ενώ στη μουσική τον συνοδεύει ο Ευριπίδης.
Διάρκεια: 60΄
Red & Black (στις 22:00)
Θέατρο Σκιών, χωρίς λόγο, με ζωντανή μουσική
Πόσες διαφορετικές κοκκινοσκουφίτσες έχουν περπατήσει μέσα στο χρόνο; Και πόσες φορές δεν χάθηκαν μέσα στο δάσος; Οι δείκτες του ρολογιού τρέχουν και μαζί τους τρέχει και ξετυλίγεται το κουβάρι των παραμυθιών, κι ενώ η αρχή του νήματος χάνεται στο χρόνο και την βαστάνε συντροφιές που υπήρξαν πολύ καιρό πριν από μας, το κουβάρι φτάνει κάθε φορά σε μας και σε κάθε εμάς. Αρχίζουμε να πλέκουμε τους κόμπους της δικιάς μας ιστορίας κι όπως τεντώνουμε το νήμα η κοκκινοσκουφίτσα κυνηγημένη από το λύκο σκοντάφτει και βρίσκεται πεσμένη πίσω απ’ το μπερντέ. Ο λύκος την ακολουθεί και σ’ ένα παιχνίδι με το φως και τη σκιά όλα βάφονται μαύρα. Όλα; Όχι ακριβώς, το κόκκινο του πάθους μένει πεισματικά να ξεχωρίζει στις ασπρόμαυρες βγαλμένες από κόμικς εικόνες και να οδηγεί την ιστορία.
Μια εκδοχή του γνωστού παραμυθιού της κοκκινοσκουφίτσας σε θέατρο σκιών ειπωμένη με την γλώσσα της ένατης τέχνης υπό τους ήχους πρωτότυπης μουσικής που παντρεύει ατμοσφαιρικά την ηλεκτρονική μουσική με την ηλεκτρική ροκ.
Σκιοπαίχτες: Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος,
Αγγελική Γουναρίδη
Μουσική :Ευριπίδης Ζαφείρας
Διάρκεια : 45′
Επίσης ανακοινώνεται ότι η παράσταση σύγχρονου και παραδοσιακού χορού «Μάγισσά μου νύχτα» που έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» στις 21:30 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.

You may also like...