Ο κινηματογράφος των δημιουργών – Φ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ – Αφιέρωμα στο Ιταλικό πολιτικό σινεμά

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Αφιέρωμα στο Ιταλικό πολιτικό σινεμά

 

Υπάρχει ένας κινηματογράφος σπουδαίος κι αγαπημένος,  που η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ προβάλλει με σεβασμό στη δημιουργία. Υπάρχει ένας κινηματογράφος που είναι ωραίος, με τη σκοτεινή αίθουσα, τη μεγάλη οθόνη και το σινεφίλ κοινό.  Ένας κινηματογράφος που αναρωτιέται, που γοητεύει, που  συγκινεί και συνεπαίρνει. Είναι ο Κινηματογράφος των Δημιουργών.

Οι Τρίτες της Κινηματογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ 2019

Σχεδιασμός-Επιμέλεια: Γιώργος Μπακαλίδης

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τις Τρίτες  8- 15- 22 & 29  Οκτωβρίου 2019

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αφιέρωμα στο Ιταλικό πολιτικό σινεμά

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ, παρουσιάζει το μήνα Οκτώβριο, ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στο Ιταλικό Πολιτικό Σινεμά, μέσα από τέσσερις χαρακτηριστικές δημιουργίες, οι οποίες συνιστούν σπουδαίο κεφάλαιο του Ιταλικού Κινηματογράφου.

 Οι πολιτικές ταινίες που  θα παρουσιαστούν στο αφιέρωμα, γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’60 και στις αρχές του ’70, διατυπώνουν ορισμένα εξαιρετικά επίκαιρα και διαχρονικά σχόλια για την πολιτική, την κοινωνία και τους ανθρώπους

 Δικαιοσύνη και αδικία, χρήμα και εξουσία, ηθικοί κανόνες και νόμιμη τάξη, ιδανικά και ουτοπίες της επανάστασης, διερευνώνται μέσα από ταινίες που φέρουν την υπογραφή των Μάριο Μονιτσέλι, Βιτόριο ντε Σέτα, Λίνα Βερτμίλερ και Φραντσέσκο Ρόζι. Διακεκριμένοι δημιουργοί του Ιταλικού σινεμά με βραβευμένες ταινίες – σταθμούς, που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή σελίδα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜηΝΑ

η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι

14η  περίοδος – Ξάνθη 2019  | Οκτώβριος –  Νοέμβριος

Κρατήσεις θέσεων, προπωλήσεις και προσκλήσεις για τις συναυλίες και τα σεμινάρια στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Τηλ.: 25410 25421

*Δείτε αναλυτικα το πρόγραμμα www.fex.org.gr και www.facebook.com/FEXANTHI  /

Ακόμη…

IMMF 2019: «Μικρός» Κινηματογράφος σε ζωντανή σύνδεση

Στις κάλπες τον Οκτώβριο

Ξάνθη |Παρασκευή 11 &  Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

[18.30 – 23.00] Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Η ένατη χρονιά του International Micro μ Festival εγκαινιάζει ένα σημαντικό κομμάτι της νέας πορείας του θεσμού. Το κοινό του αγαπημένου κινηματογραφικού φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία σκορπισμένη απ’ άκρη σε άκρη της Ευρώπης.

You may also like...