Ο κινηματογράφος των δημιουργών Τρίτη 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Και αυτή την εβδομάδα στη ΦΕΞ

 

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τρίτη 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αφιέρωμα στην ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ. Αφιέρωμα στην ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ (1938-1982)

Γεννημένη στην Βιέννη της Αυστρίας και μεγαλωμένη από οικογένεια ηθοποιών, η Ρόμι Σνάιντερ έγινε από νωρίς γνωστή ως «Πριγκίπισσα Σίσσυ». Στη συνέχεια της καριέρας της καθιερώθηκε με τους ρόλους τραγικών και ευάλωτων ηρωίδων που ερμήνευε στις ταινίες τις οποίες γύρισαν μαζί της οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες της εποχής – Λουκίνο Βισκόντι, Ζιλ Ντασέν, Κλοντ Σαμπρόλ, Όρσον Γουέλς, Κώστας Γαβράς, Κλοντ Σοτέ, Μπερτράν Τραβερνιέ, Ότο Πρέμινγκερ και τόσοι άλλοι. Όμως η θριαμβευτική πορεία της Ρόμι Σνάιντερ στον χώρο της Έβδομης Τέχνης, επισκιαζόταν πάντα από την τραγικότητα της προσωπικής της ζωής. Το θανατηφόρο ατύχημα του 14χρονου γιου της Ντάβιντ δεν μπόρεσε ποτέ να το ξεπεράσει. σε ηλικία μόλις 43 ετών.

 

2-3 πράγματα που ξέρω για…

Οι προσκεκλημένοι μας παρουσιάζουν «2-3 πράγματα…» που θα βοηθήσουν στην κατανόηση των ιστορικών γεγονότων«Ξάνθη Ελεύθερη 1919-2019»

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

[20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

«Στρατιωτικές Επιχειρήσεις: 1912 – 1920 σε Μακεδονία και Θράκη» Με τον με τον Ανχη(ΠΖ) Νάκο Παναγιώτη, ΓΕΣ/Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού.

 

 

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο

Πέμπτη21   Φεβρουαρίου 2019

[18.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης οργανώνει διάλεξη με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια του καρκινοπαθή» με ομιλήτρια την κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου MSc ΑΠΘ Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Πέμπτη21   Φεβρουαρίου 2019

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν έναν κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.   Περισσότερες πληροφορίες στο http://elmexanthis.blogspot.gr/

Με 24 γράμματα και όχι μόνο

Η ΦΕΞ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και η Μουσική βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου», οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο και τη μουσική…   Πληροφορίες: ΦΕΞ – 2541025421

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 & καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε..

[9.00]   παλιά πόλη Ξάνθης  

Ιστορικοί περίπατοι – Γνωριμία με την τοπική ιστορία / Βόλτες στα σοκάκια της παλιά πόλης και στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

 

23 Φεβρουαρίου 2019 [20:30] στο Σπίτι πολιτισμού

θέατρο στη ΦΕΞ «Το καθάρσιο του παιδιού». Ο Σύλλογος νεολαίας Κιμμερίων σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα της ΦΕΞ, παρουσιάζουν την κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντό, «Το καθάρσιο του παιδιού».

 

 

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜηΝΑ

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI / Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ www.fex.org.gr

Αποκριές στην Ξάνθη / αναλυτικά στο πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης.

 

*Οι ομιλίες που πραγματοποιούνται στο Μουσείο αναμεταδίδονται ζωντανά στο Ράδιο Ξάνθη 93,5 και στο www.radioxanthi.gr

You may also like...