«Ο Ιππότης με το Ρόδο» στο Κινηματοθέατρο REX

THE METROPOLITAN OPERA: LIVE IN HD  ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2016-2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «Ο Ιππότης με το Ρόδο» του Richard Strauss ΣΑΒΒΑΤΟ 13 MAΙΟΥ 2017 ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ REX, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Λασθένους & Μιχαήλ Σφακιανάκη γωνία) ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
19:30 – 19:40
Αντίστροφη Μέτρηση Έναρξης
19:40 – 20:53
Έναρξη Παράστασης: ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ (ΠΡΑΞΗ 1)
20:53 – 21:23
Διάλειμμα INTERMISSION (30:00)
–       Ζωντανή συνέντευξη/ βίντεο υλικό Met
–       Διάλειμμα 15:00
–       Ζωντανή συνέντευξη / Εισαγωγή στην ΠΡΑΞΗ 2
21:23 – 22:20
ΠΡΑΞΗ 2
22:20 – 22:50
Διάλειμμα INTERMISSION (30:00)
–       Ζωντανή συνέντευξη/ βίντεο υλικό Met
–       Διάλειμμα 15:00
–       Ζωντανή συνέντευξη / Εισαγωγή στην ΠΡΑΞΗ 3
22:50 – 23:52
ΠΡΑΞΗ 3
23:52 – 23:57
Κλείσιμο / Τίτλοι Τέλους
«Ο Ιππότης με το Ρόδο» του Richard Strauss, The MET
Περιγραφή παράστασης
Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met:Live in HD», μετά την φαντασμαγορική όπερα «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» με την συγκλονιστική Anna Netrebko που καθήλωσε για άλλη μια φορά το κοινό με την μαγική ερμηνεία της, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, το ρομαντικό αριστούργημα του Strauss «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ».

Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ το 2013. Η Renée Fleming ερμηνεύει για τελευταία φορά στην καριέρα της το ρόλο της Μαρσαλίν, έναν από τους ρόλους που την χαρακτήρισαν μέχρι σήμερα. Απέναντι της είναι η επίσης εκπληκτική Elīna Garanča στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική στον ιδιαίτερο ρόλο του Οκτάβιαν, του παρορμητικού νεαρού εραστή της που χαρακτηρίζει και τον τίτλο του έργου. Η εκπληκτική διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον εξαίσιο Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. Ο Ιππότης του Ρόδου είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.

Ο Ιππότης με το Ρόδο αναφέρεται στον έρωτα με μια κωμική διάθεση και παράλληλα με μια πλοκή που θέλει να προκαλέσει το κοινό. Η 32χρονη Μαρσαλίν έχοντας περάσει μια θυελλώδη νύχτα με τον 17χρονο Οκτάβιαν, υποδέχεται στο σπίτι της τον επαρχιώτη εξάδελφο της Βαρόνο Οξ. Ο Βαρώνος Οξ ακολουθώντας τα έθιμα της εποχής θέλει να στείλει με έναν νεαρό ευγενή το ασημένιο ρόδο στη μνηστή του Σοφί, ως δείγμα αφοσίωσης. Ο νεαρός Οκτάβιαν δέχεται να κάνει την αποστολή για χάρη του Βαρώνου Οξ και συναντά την Σοφί. Μόλις όμως οι δύο νέοι συναντιούνται ερωτεύονται κεραυνοβόλα και η Σοφί αποφασίζει να μην παντρευτεί τον Οξ.

Υπότιτλοι Ελληνικοί / Αγγλικοί
Διάρκεια 4 ώρες & 12 λεπτά

Διανομή
Μαρσαλίν: Renée Fleming
Οκτάβιαν: Elīna Garanča
Σοφί: Erin Morley
Ιταλός τραγουδιστής: Matthew Polenzani
Φανινάλ: Markus Brück
Βαρόνος Οξ: Günther Groissböck
Συντελεστές
Διεύθυνση ορχήστρας: Sebastian Weigle
Παραγωγή: Robert Carsen
Σκηνικά: Paul Steinberg
Κουστούμια: Brigitte Reiffenstuel
Φωτισμοί: Robert Carsen και Peter Van Praet
Χορογραφίες: Philippe Giraudeau

 

You may also like...