Ο Θάλαμος αρ.6 του Άντον Τσέχωφ

ffffffffffffttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii‘ΘΑΛΑΜΟΣ αρ.6 του Άντον Τσέχωφ ‘Αν δεν φοβάστε, ελάτε να δούμε τι γίνεται μέσα…’ Μετά από μια σύντομη και πολύ επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και τις αρχές Οκτωβρίου στην Πάτρα, ο ‘Θάλαμος αρ. 6’ σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου επιστρέφει με παραστάσεις στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας από τις 22 Οκτωβρίου. Ο Θάλαμος αρ. 6, ένα από τα τολμηρότερα, σκληρότερα και πιο επαναστατικά κείμενα της εποχής του, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή και θίγει μια θεματολογία πρωτοποριακή για τα δεδομένα του 19ου αιώνα – και όχι μόνο. Με αφετηρία τα προσωπικά βιώματα του «γιατρού» Τσέχωφ και εργαλείο την πάντα διεισδυτική ματιά του, η νουβέλα ανατέμνει μια πραγματικότητα ζοφερή που λίγο απέχει από αυτήν των ψυχιατρείων του 20ου αιώνα.
Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό και πάντα με το τσεχωφικό χιούμορ, την πορεία της ζωής του γιατρού Ράγκιν από τη γεμάτη προσδοκίες και όνειρα ιατρική του αποστολή, ως την ηθική -και εντέλει φυσική- του εξόντωση, που περνά μέσα από την προσωπική παραίτηση. Με καταλύτη τη συνάντησή του με έναν έγκλειστο ψυχιατρικό ασθενή και την πυροδότηση της ξεχασμένης ανάγκης για ανθρώπινη επικοινωνία έξω από κοινωνικές συμβάσεις, ο γιατρός Ράγκιν καθίσταται θύμα της πανίσχυρης κοινωνικής δομής που δεν συγχωρεί τη διαφορετικότητα.

Ένα ακραία τραγικό σκίτσο που εναλλάσσεται με αιφνίδιο μαύρο χιούμορ, αναδεικνύει με πολυεπίπεδο τρόπο οξύτατα σύγχρονα θέματα. Ένα έργο βαθιά πολιτικό, γεμάτο κατανόηση για την ανθρώπινη αδυναμία και παράλληλα κριτικό απέναντι στους ισοπεδωτικούς μηχανισμούς κάθε σαθρού κοινωνικού συστήματος.

TRAILER https://vimeo.com/140640181

Παίζουν
Νίκος Γιαλελής
Κώστας Κορωναίος
Μιχάλης Μουλακάκης
Παναγιώτης Παναγόπουλος

Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου
Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνικά -Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου – Αριστοτέλης Καρανάνος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Κίνηση: PaulineHuguet

Επιμέλεια Μαλλιών: Talkin’ Heads
Οργάνωση παραγωγής: Τζέλα Χριστοπούλου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας: Σάκης Στριτσίδης / FRONT
Eκτέλεση Παραγωγής: Ελίνα Φέσσα, Kωνσταντίνα Γεωργίου
Παραγωγή: Polyplanity Productions

Πληροφορίες
Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, τηλ:210 8838727
Πέμπτη- Παρασκευή – Σάββατο στις 20:30
Κυριακή στις 18:00
Από 22 Οκτωβρίου 2015
Διάρκεια (χωρίς διάλειμμα): 65 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/μειωμένο
Πωλήσεις εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload, Media Markt και στα εκδοτήρια του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

Πληροφορίες: www.polyplanity.com, www.synergyo.gr
mail@polyplanity.com, τηλ. 210 3632764, 6981 802544

You may also like...