Ο Ελληνισμός της Αμερικής σήμερα

Ο Επιστημονικός Σύλλογος “Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων” διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, ώρα 7:00μ.μ, στην αίθουσα δεξιώσεων του 8ου ορόφου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, οδός Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα, ομιλία του καθηγητή εκ Σικάγου Σωτηρίου Ρεκούμη με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής σήμερα».
Ο κύριος Ρεκούμης θα αναφερθεί στις αλλαγές που συντελούνται στις νεότερες γενιές  των Ελληνοαμερικανών, τα συνεχώς μειούμενα ποσοστά γάμων μεταξύ Ελληνικής καταγωγής ατόμων, την εκπαίδευσή τους, την Ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία, την Ελληνική γλώσσα κ.ά.
Ο Καθηγητής κ. Ρεκούμης δίδαξε στην δημόσια Αμερικανική εκπαίδευση, παράλληλα με την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός της Ελληνικής ώρας στο Σικάγο, που εκπέμπει καθημερινά επί τετράωρο, συνεχώς, από το έτος 1985, ενώ εκδίδει την μηνιαία Ελληνική εφημερίδα, «Ομογένεια» από το 1989. Για την προσφορά του στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας στο Σικάγο,  η Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων θα του απονείμει τιμητικό πάπυρο στην εκδήλωση αυτή.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα τραγουδήσει Ελληνικά και Αμερικανικά τραγούδια, η Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Νικόλ Μητρούσιας.
Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Πληροφορίες: 210 3680900

You may also like...