«Ο ΔΡΑΚΟΣ beta» ΤΟΥ ΕΥΓΚΕΝΙ ΣΒΑΡΤΣ ΣΤΗΝ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΦΡΕΝΤ»

THESSΜε το έργο του Ευγκένι Σβαρτς “Ο Δράκος beta” από τη θεατρική ομάδα “Ο επιπόλαιος Φρεντ” συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης”, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης” (Παρασκευοπούλου 42).
Λίγα λόγια για το έργο
Ένας Δράκος καταδυναστεύει μια πόλη. Ένας Ιππότης έρχεται να την απελευθερώσει. Η πόλη αντιστέκεται στον απελευθερωτή της. Η παράσταση δεν προσπαθεί να δώσει απαντήσεις, αλλά να ερευνήσει. Το γεγονός δίνει μια εμπειρία της περίπτωσης, του κόσμου του έργου, που τόσο καλά τοποθετεί ο Ευγκένι Σβαρτς, με μετρημένες και δυναμικές σχέσεις. Θεατές, ηθοποιοί και σκηνοθέτης, αναζητούν μισοσχηματισμένες λέξεις, ένα νεύμα ή ένα βλέμμα που θα ερμηνεύει το “γιατί” ο υποταγμένος επιμένει να μένει υποταγμένος.
Η θεατρική ομάδα “Ο επιπόλαιος Φρεντ”…
…δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και δρα κυρίως στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας μια υποκριτική και σκηνοθετική προσέγγιση μέσα από τα σώματα των ηθοποιών, με σκηνοθέτη τον Γιωργή Σφυρή. Η ομάδα παράγει καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό έργο στο χώρο του θεάτρου με παραστάσεις, εργαστήρια υποκριτικής και παιδαγωγικές δράσεις, αναζητώντας την ουσία μέσα από το σώμα και την τελετουργία.
Συντελεστές
Μετάφραση: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής
Φωτογραφία: Σοφία Γκορτζή
Διανομή: Μαρία Ιωσηφίδου, Αρετή Μακρολειβαδίτη, Ελευθερία Μπίκου, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, Μάριος Παραδείσης, Αικατερίνη Ράβναλη, Ελένη Σταυρακίδου, Ειρήνη Σφυρή, Μαριάννα Χραπανά.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 7 € (κανονικό) και στα 5 € (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες).
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6971504856, 6948785947
Φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: PHOTOS

 

You may also like...