«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες»  ξεκινά στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες»  ξεκινά την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας  (Κύπρου και Προύσσης). Ο Γιάννης Παπαθανασίου σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μέμο Μπεγνή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία. Σ’αυτή την ευφάνταστη διασκευή , το έργο αναδεικνύει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας και της ομαδικότητας.   και μας θυμίζει, ότι πλούσιος  τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο αριστοκράτης,  ιδιόρρυθμός  και γεμάτος  φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει  ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή  όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ,  που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε  αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με  την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.Την παράσταση «ντύνει» μουσικά το συγκρότημα «Αλγίμωτρα».

Τιμές εισιτηρίων: 10€ Προπώληση και 12€ (ταμείο θεάτρου)
Viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theater/tour/o-gyros-tou-kosmou-se-80-imeres-tou-i-bern/

 

You may also like...