«Ο Άθλιος Φρουρός των Ερειπίων- Σαν τις Τρωάδες» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

«Ο Άθλιος Φρουρός των Ερειπίων- Σαν τις Τρωάδες»

στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

 

Την παράσταση « Ο Άθλιος Φρουρός των Ερειπίων- Σαν τις Τρωάδες» της θεατρικής Ομάδας Σίπυλον θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία και τους προσφυγικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Αποσπάσματα από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη και έργων με θέμα την Καταστροφή της Σμύρνης, του Αντώνη Παπαδόπουλου συνθέτουν αυτό το έργο που μιλά για την προσφυγιά και την αδικία του πολέμου.

Πριν την έναρξη της παράστασης θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι βραβεύσεις του 1ου Πανελλήνιου διαγωνισμού θεατρικού μονόπρακτου με τίτλο «1922 πριν ή μετά» που διοργάνωσε η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας τον προηγούμενο χρόνο

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Παπαδόπουλος, τις χορογραφίες η Ευγενία Πασπαλά, τα κουστούμια η Δώρα Νικολοπούλου και τους φωτισμούς ο Λουλούδης Χατζής.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά : Βέρα Βαρούτη, Κατερίνα Γεωργαρίου, Σοφία Ηλιάδου, Μαίρη Θωίδου, Κλειώ Κοντού, Δώρα Νικολοπούλου, Άρτεμις Παβέλλα, Πόπη Σπανάκου, Κώστας Τσατσαρώνης.

Η Θεατρική Ομάδα Σίπυλον γεννήθηκε μέσα στους κόλπους της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας και έχει αποκλειστικό σκοπό την προβολή έργων που έχουν σχέση με τη Μικρασία και τον Πόντο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κύπρου και Προύσσης

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

You may also like...