Ορχήστρα Maggio Musicale Fiorentino – Daniele Gatti

Rudolf Buchbinder | πιάνο
Antonio Meneses | βιολοντσέλο

Δύο βραδιές με δύο διαφορετικά προγράμματα και δύο κορυφαίους σολίστ

Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Μαρτίου

Μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ορχήστρες, που έχει συνδέσει το όνομά της με το παλαιότερο φεστιβάλ της Ιταλίας. Ένας μαέστρος-θρύλος με αξιοζήλευτη σταδιοδρομία σε σπουδαία λυρικά θέατρα και διάσημες συμφωνικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η Ορχήστρα του Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον Daniele Gatti στο πόντιουμ, για δύο συναυλίες την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ.

Στις εμφανίσεις της, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την πλαισιώνουν δύο σολίστ με διεθνή διαπιστευτήρια.
Τετάρτη 1 Μαρτίου | 20:30
Tην πρώτη βραδιά (1/3) θα απολαύσουμε τον γερμανό πιανίστα Rudolf Buchbinder στο Τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ μείζονα του Ludwig van Beethoven.

Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας, που εστιάζει αποκλειστικά στον Beethoven, περιλαμβάνει επίσης την Τέταρτη συμφωνία σε σι ύφεση μείζονα του μεγάλου γερμανού μουσουργού,
Πέμπτη 2 Μαρτίου | 20:30
Τη δεύτερη βραδιά (2/3) θα υποδεχτούμε τον τσελίστα Antonio Meneses από τη Βραζιλία, ο οποίος θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 σε λα ελάσσονα του Camille Saint-Saëns.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη σε γάλλους συνθέτες και θα ακουστούν το κοσμαγάπητο Boléro του Maurice Ravel, η Παβάνα σε φα δίεση ελάσσονα, μία από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Gabriel Fauré και η Ibéria του Claude Debussy, από τις Εικόνες για ορχήστρα

You may also like...