Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Τα νέα του Οργανισμού μας τον Απρίλιο…
21ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας
Την Κυριακή 6 Απριλίου ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει τον «21ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας», που είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) και επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα «Αγαπάς την υγεία σου… πάρε ποδήλατο».
Αντικειμενικός στόχος της διοργάνωσης είναι η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του αθλητι-σμού, η ελεύθερη συμμετοχή όλων στα αθλητικά δρώμενα και η μύηση στην Ολυμπιακή Ιδέα, το «Ευ αγωνίζεσθαι», τη χαρά της συμμετοχής και της άσκησης.
Θεωρώντας ότι το ποδήλατο έχει θετική επίδραση στην καθημερινή μας ζωή, τη γενική υγεία και την ευεξία του ανθρώπου και με δεδομένο ότι η ποδη-λασία είναι ένα πολύ αγαπητό άθλημα στη χώρα μας, ο Δήμος Αθηναίων ενθαρρύνει τους πολίτες να το χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους μετα-κινήσεις συμβάλλοντας στην ανάπτυξη οικολογι-κής συνείδησης και προτείνοντας έναν εναλλακτι-κό τρόπο μετακίνησης.
Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πλ. Κοτζιά στις 10:00 το πρωί και μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των τριών διαδρομών 9χλμ., 3χλμ. και 900 μέτρων για Α.με.Α. και παιδιά (εκκίνηση Αθηνάς & Ερμού), αναλόγως τις δυνατότητες σας και τη διάθεση σας.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται είτε ηλε-κτρονικά, είτε στους αθλητικούς χώρους και στα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ έως το Σάββατο 5Απριλίου, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και την ημέρα των αγώνων στην Πλατεία Κοτζιά από 08.00 έως 09.30. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα γίνονται έως το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 13.00.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες τις ηλικίες.
Σε συνεργασία με το περιοδι-κό ΜΒΙΚΕ θα πραγματοποιη-θεί στην πλατεία η «Bike Expo του Γύρου της Αθή-νας», ενώ θα υπάρχει Ser-vice Area, από τη simano, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ελέγξουν τα πο-δήλατά τους για την ασφαλή συμμετοχή τους στο Γύρο.
Μετά τη λήξη της διαδρομής, θα ακολουθήσουν κληρώσεις με πλούσια δώρα για τους συμμετέχοντες ποδηλάτες, αλλά και δυνατή funky μου-σική από την Athens Big Band.
Εγγραφείτε τώρα! Μη χάσετε ούτε μια μέρα! Μη χάσετε την ευκαιρία να είστε μαζί με χιλιάδες άλλους ποδηλάτες στις 6 Απριλίου στη Γραμμή Εκκίνησης του αγώ-να!

1888 – 2014
125 χρόνια Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων συμπληρώνει 125 θρυλικά χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
Με την ευκαιρία των 125 χρόνων ζωής της θα πραγματο-ποιήσει μεγάλη επετειακή συναυλία την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 8.30μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμώντας παράλληλα τον μεγαλύτερο εν ζωή συνθέτη της χώρας μας Μίκη Θεοδωράκη, παίζοντας μελωδίες που σημά-δεψαν τη ζωή μας και τον τόπο μας, αλλά και με μεγάλη απήχηση σε όλο τον πλανήτη.
Σολίστ: Διονύσιος Χριστόπουλος (Ευφώνιο) & Στέφανος Κρεμμύδας (Τουμπερλέκι)
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Μίχας, υπεύθυνος για τις διασκευές και τις ενορχηστρώσεις.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, άρχισε να λειτουργεί άτυπα το 1885 και κα-θιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα τον Δε-κέμβριο του 1888 με πρώτο της μαέστρο τον Σπυρίδωνα Σπάθη, ο οποίος προώθησε το έργο της σε δύσκολες εποχές κάνοντάς τη αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Αθήνας, έχοντας παράλληλα στο ενεργητικό της σημαντικούς αρχιμουσι-κούς. Από το 1995 έγινε ριζική ανανέωση του ιστορικού Μουσικού Συνόλου τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώ-πινο δυναμικό.
Σήμερα, είναι μία σύγχρονη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, η οποία παράγει ση-μαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο, με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, χαράζοντας νέους δρόμους μουσικής παιδείας και καλλιτεχνι-κής προσφοράς.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία μπορείτε να προμηθεύεστε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, από τη Δευτέρα 7 Απριλίου έως και την ημέρα της συναυλίας, από τις 10.00 έως τις 16.00.
Πληροφορίες στο 210 9224756
April14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...