Οπερέτα και παλιά Αθήνα, με τους Μάρα Θρασυβουλίδου και Γιώργο Νιάρχο στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια

opereta-palia-a8hna-aleksandreiaΟ Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια παρουσιάζει το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 τη συναυλία « Οπερέτα και παλιά Αθήνα» με τη Μάρα Θρασυβουλίδου και τον Γιώργο Νιάρχο.Η ανάγκη και ο σκοπός διατήρησης της οπερέτας, είναι η κινητήρια δύναμη που μας ωθεί σε μια διαρκή προσπάθεια αναβίωσης των έργων που ανήκουν στο έξοχο αυτό μουσικοθεατρικό είδος.
Με πίστη και αφοσίωση, σεβόμενοι το ύφος του λυρικού αυτού είδους, διατηρούμε την άμεση επαφή του με τον κόσμο και υποστηρίζουμε γενικά το καλό ελληνικό τραγούδι.
Στα πλαίσια αυτού του καλλιτεχνικού στόχου εγκαινιάσαμε τη Νέα Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την οπερέτα ” Οι Απάχηδες των Αθηνών”, εγκαινιάσαμε επίσης το ανακαινισθέν ιστορικό θέατρο “Απόλλων” στη Σύρο που ήταν το πρώτο Λυρικό θέατρο της Ελλάδος με την οπερέτα “Ο Βαφτιστικός”, κάναμε πολλές συναυλίες σε φεστιβάλ, στο Ηρώδειο , στο Διεθνές φεστιβάλ Ναυπλίου, Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης στη Λευκάδα, σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, περιοδεία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και συναυλίες στο εξωτερικό όπως στη Βιέννη και στην Αλεξάνδρεια με τιμητικές διακρίσεις και με επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον έχουμε κάνει δύο μεγάλες παραγωγές για τις δύο πιο σημαντικές οπερέτες, τον “Βαφτιστικό” και τους “Απάχηδες των Αθηνών” .

Στα πλαίσια της διάσωσης και προώθησης αυτής της μουσικής μας κληρονομιάς, παρουσιάζουμε στο χώρο αυτό που αποτελεί κυψέλη πολιτισμού, μια συναυλία με αποσπάσματα και τραγούδια από την Ελληνική οπερέτα και την παλιά Αθήνα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς τίτλους:
“Φέρτε μου να πιώ” (από την οπερέτα “Χριστίνα” του Θ.Σακελλαρίδη), “Η παιχνιδιάρα” (Ν.Χατζηαποσιόλου),”Αγάπης λόγια”(οπερέτα “Οι ερωτευμένοι” του Ν.Χατζηαποστόλου),’Μόνο με σένα” ( από την οπερέτα “Οι Απάχηδες των Αθηνών” του Ν. Χατζηαποστόλου),”Πόσο σ’έχω συμπαθήσει” ( από την οπερέτα “Οι Απάχηδες των Αθηνών” του Ν. Χατζηαποστόλου),”Σαν όνειρο μαγευτικό” ( από την οπερέτα “Οι Απάχηδες των Αθηνών” του Ν.Χατζηαποστόλου),”Στο στόμα στο στόμα” (από την οπερέτα “Ο Βαφτιστικός” του Θ. Σακελλαρίδη),”Λες και ήταν χθες” του Κ. Γιαννίδη,”Μοναξιά” του Ed. Bianco,”Κι αν βγουν αλήθεια” του Αττίκ, “Λίγα λουλούδια” του Κ. Γιαννίδη κ.α.
Σαν επίλογο θα πρέπει να τονίσουμε ότι το καλό ελληνικό τραγούδι έχει τις ρίζες του στην Ελληνική οπερέτα!
Μάρα Θρασυβουλίδου- Γιώργος Νιάρχος
Guest: ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός

You may also like...