Ονοματοδωσία Οδού ”ΣΑΜΠΑΤΣ”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ»
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017
ΟΝΟΜΑΤΟΔΩΣΙΑ ΟΔΟΥ «ΣΑΜΠΑΤΣ». Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, ώρα 6.30μμ, στην οδό Αμοργού και Σουηδίας στο Αργοστόλι, τελετή ονοματοδωσίας της οδού ΣΑΜΠΑΤΣ Σερβίας και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων από τη Δημοτική Φιλαρμονική «Διονύσιος Λαυράγκας».
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ. Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ώρα 07:15μμ, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Εγκαίνια της
ιστορικής έκθεσης «ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ». Ομιλία από την κα Μαυρογένη Σταυρούλα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας (τμήμα Βαλκανικών, Σλάβικων και Ανατολικών Σπουδών).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ώρα 8:00μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», αίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επαρχίας Κράνης «Ο ΜΠΑΛΛΟΣ», η Παιδική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς «Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.» και παρέα Κανταδόρων από το Αργοστόλι και τη Λειβαθώ, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με χορούς και ακούσματα του τόπου μας.
Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα κ. Dusan Spasoievic και εξαμελής αντιπροσωπεία του Αδελφοποιημένου Δήμου του Σάμπτατς, με επικεφαλής τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Nemanja Pajic
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
«Ελλάδα – Σερβία: 150 χρόνια αγώνων για Ευρωπαϊκά Βαλκάνια»
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης Συμμαχίας μεταξύ του Πριγκιπάτου της Σερβίας και του Βασιλείου της Ελλάδας, το Ιστορικό Μουσείο της Σερβίας και η Πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα διοργανώνουν έκθεση που φέρει τον τίτλο: «Ελλάδα – Σερβία: 150 χρόνια αγώνων για Ευρωπαϊκά Βαλκάνια»
Με πρωτοβουλία του Επίτιμου Πρόξενου Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βίκτωρα Ρουχωτά και την συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ) και του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης η παραπάνω έκθεση θα παρουσιαστεί και στην Κεφαλονιά.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ” , παρουσία και του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα κ. Dusan Spasojevic και της Επιμελήτριας της έκθεσης κ. Μαυρογένη Σταυρούλας , επίκουρου καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από 23/10/2017 έως 27/10/2017 από 09.00 έως 14.00.
Στόχος της έκθεσης είναι να καταγραφούν οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί του σερβικού και ελληνικού λαού, αλλά και τα πολιτιστικά στοιχεία τόσο στον εκκλησιαστικό και πνευματικό όσο και τον οικονομικό τομέα. Οι εν λόγω ισχυροί δεσμοί είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση των πρώτων εθνικοαπελευθερωτικών κινήσεων στα τέλη του 18ου αιώνα, καθώς και τους κοινούς στόχους την απελευθέρωση των χριστιανικών πληθυσμών της Βαλκανικής, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο «Νατσερτάνιε» του Ηλία Γκαράσανιν και τη «Μεγάλη Ιδέα» του Ιωάννη Κωλέττη.
Αργοστόλι 18-10-2017

You may also like...