Ονειρούπολη Δράμας

Η ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας διοργανώνει από το 2004 στον Δημοτικό κήπο Δράμας χριστουγεννιάτικη γιορτή – δράση όπου τοποθετούνται ξύλινα σπιτάκια για τις ανάγκες των εκδηλώσεων στην αγορά στην κεντρική πλατεία, στην αίθουσα του δημοτικού ωδείου και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.
Η Δράμα τα τελευταία χρόνια τείνει να ταυτιστεί στη συνείδησή μας με το πιο υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Μια πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, μια Ονειρούπολη, που κλείνει στη ζεστή αγκαλιά της όλη την κατάνυξη των άγιων ημερών, με εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, για να νιώσουν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά. Η Ονειρούπολη του Δήμου Δράμας είναι πλέον κατά κοινή ομολογία, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή – δράση που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Πολύ γρήγορα γνώρισε την καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της.
Το όφελος από την πραγματοποίηση της διοργάνωσης είναι πολύπλευρο, καθώς, πέρα από την άμεση προσφορά στους συμπολίτες μας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, θα προβληθεί ιδιαίτερα η Δράμα ως Τουριστικός Προορισμός, θα επισκεφθούν το Δήμο μας πολλοί επισκέπτες και θα συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Δράμας, κάτι που επανειλημμένα μέχρι σήμερα διαπιστώνεται.
160 πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν:
Συναυλίες με γνωστούς και μη τραγουδιστές
Πολιτιστικά δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής
Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, μουσικών οργάνων κλπ
Δράσεις για παιδιά
Ταξίδι στο σύμπαν με το κινητό πλανητάριο STARLAB
Παραμυθιών Ακούσματα
Ζωγραφική προσώπου
Χειροτεχνία και Ζωγραφική στο εργαστήρι του Άη Βασίλη
Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης
Βόλτα με το Τρενάκι της Ονειρούπολης
«Δράσεις Οικολογίας» με το ΚΠΕ Παρανεστίου
Εργαστήρι του καραγκιόζη
Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής
«Οδηγώ και κινούμαι με ασφάλεια» στο σπιτάκι της Τροχαίας
«Ας ζωντανέψουμε τον Μάγο του Οζ» στο τούνελ της πλατείας
Σπιτάκι Νέων Τεχνολογιών
Σπιτάκι κοινωνικής αλληλεγγύης
Οι εκδηλώσεις της απευθύνονται σε οικογένειες με μικρά παιδιά και σε νέους μέχρι 24 ετών. Καθολική η αποδοχή από την τοπική κοινωνία αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της που έφθασαν φέτος τις 320.000. Ο αριθμός των εθελοντών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις είναι 520.

Περισσότερες πληροφορίες
Θωμάς Δασκάλου
1ης Ιουλίου 2 66100 Δράμα 2521350624 tdaskalou@yahoo.gr

You may also like...