Ονειρικά «Βιβλιοδροσίσματα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Ονειρικά «Βιβλιοδροσίσματα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

 

Τι σχέση μπορεί να έχει το όνειρο με μια πόρτα, έναν αφηρημένο ψαρά και ένα βαρετό βιβλίο;

Υπάρχουν όνειρα που δεν πρέπει να ανοίξουν πόρτες και άλλα που ανακατεύουν μάτια στόμα και μαλλιά και δημιουργούν τον «άλλον»;

Από ποια ονειρικά υλικά φτιάχνονται τα άστρα;

 

Με αυτές τις απορίες θα αναμετρηθούν όσα παιδιά πάρουν μέρος στα «Βιβλιοδροσίσματα» που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας στις 3,10,13,17 και 24 Ιουλίου στο χώρο της βιβλιοθήκης (Αρκαδίου 23).

 Το βιβλίο με τίτλο “Νοτούρνο: συνταγές για όνειρα” της Isol αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης και με γνώμονα τα ονειρικά σενάρια, προσκαλεί τους μικρούς  φίλους της να ζήσουν διαφορετικές εμπειρίες!

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση : Κωνσταντίνα Κεσσέ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορουν να δηλωσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://nikaiarentislib.blogspot.com/2019/06/blog-post_20.html

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 3 Ιουλίου, 6-7:30 το απόγευμα
Το όνειρο για την πόρτα που δεν πρέπει να ανοίξεις
Από τι είναι φτιαγμένη αυτή η πόρτα; που βρίσκεται και πού οδηγεί; Οι μικροί μας φίλοι πλέκουν το μυστήριο και δίνουν τη λύση μέσω της δραματοποίησης! Στη βιβλιοθήκη Νίκαιας
Για παιδιά 6-8 ετών, δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Τετάρτη 10 Ιουλίου, 6-7:30 το απόγευμα
Το όνειρο για το βαρετό βιβλίο
Ψάχνουμε αντίδοτα στη βαρεμάρα! Ζωγραφίζουμε εικόνες από την άγρια σαβάνα και από τροπικά δάση, με τα βιβλία της Μίλι Μαρότα και τα εκθέτουμε στο γειτονικό μας Κηποθέατρο.
Για παιδιά 8-10 ετών, δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Σάββατο 13 Ιουλίου, 11:00 το πρωί
Το όνειρο για τον αφηρημένο ψαρά
Έχει δει κανείς στον ύπνο του θαλάσσια χελώνα; στον ξύπνιο του; Αυτό το όνειρο μας οδηγεί στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών “ΑΡΧΕΛΩΝ” στην 3η μαρίνα Γλυφάδας για να ξεναγηθούμε στον χώρο που γίνεται η περίθαλψη τραυματισμένων χελωνών και να παίξουμε στην παραλία!
Για παιδιά 5-10 ετών με συνοδό, δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Τετάρτη 17 Ιουλίου, 6-7:30 το απόγευμα
Το όνειρο για το μακρινό ταξίδι
Αυτό το ονειρικό ταξίδι μας μεταφέρει στο διάστημα! Τι είναι το Σύμπαν; από τι είναι φτιαγμένα τα άστρα; Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Κατασκευή U.F.O. από ανακυκλώσιμα υλικά! Στη βιβλιοθήκη Νίκαιας.
Για παιδιά 6-8 ετών, δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Τετάρτη 24 Ιουλίου, 6-7:30 το απόγευμα
Το όνειρο να είσαι κάποιος άλλος
Μάτια – στόματα – μύτες – μαλλιά! Όλα μαζί ανακατεύονται και μας φτιάχνουν καινούργια ανθρώπινα πρόσωπα. Σκοπός μας να μεταμορφωθούμε και να ονειρευτούμε τον εαυτό μας με έναν διαφορετικό τρόπο! Στη βιβλιοθήκη Νίκαιας με τη Μαρία Δεσύλλα και την Ντίνα Κεσσέ.

You may also like...